1. Зерно свіжої обжарювання. Поцікавтеся у бариста датою обжарювання зерна. Насичений смак і неперевершений аромат зберігаються протягом місяця після обжарювання, після чого стають плоскими і тьмяним.


2. Бариста повинен знати сорт зерна. Бариста повинен знати, яке зерно він варить, з якої країни ягоди, як вони оброблялися, це суміш або моносорт, нарешті хтось обжаривал зерно. Так можна підібрати підходящий рецепт і зварити смачний напій.


3. Вам не нав'язують підсолоджувачі і добавки. Якщо вам наполегливо пропонують додати в каву сироп, корицю або інші підсолоджувачі і спеції, задумайтеся. Можливо, бариста хоче приховати за цими добавками якісь недоліки напою.
Гороскоп на сьогодні, 12 червня: хто стане жертвою підступності та обману а у кого зруйнуються фінансові плани
Гроші на комунальні послуги: ПриватБанк виплатить на картку до 5000 гривень
По 300 гривень кожному: пенсіонери можуть отримати надбавку до пенсії
В Україні може зникнути мобільний зв'язок - у ВСУ пояснили причину
4. Кава не повинен бути дуже гарячим. Кава не повинен бути гарячим настільки, щоб обпалювати небо і мову. Особливо це важливо при приготуванні еспресо і молочних напоїв.
5. Кава має молоться перед приготуванням. Якщо свіжообсмажена кава втрачає смак і аромат протягом декількох тижнів, то свіжозмелену — за секунди. Кава потрібно молоти безпосередньо перед готуванням, а не насипати з кавомолки ранкові залишки.
Раніше портал "Знай.uа" повідомив про міфах про пиво.