Щоб травна система працювала без збоїв, важливо стежити за своїми діями відразу після прийомів їжі. Clutch.ua підготував кілька найбільш шкідливих звичок.
Лягати в постіль Як би не хотілося спати, зачекайте хоча б пару годин. Потрібно бути помірно активним і не займати горизонтальне положення. Сон після їжі спричиняє дискомфорт у шлунку і печії.
Приймати гарячу ванну
Ніхто не сперечається, що цей процес дуже приємний, але не з повним шлунком. Температура тіла збільшується, а організм, в свою чергу, збільшує кровотік поверхонь всього тіла, зменшуючи його в районі шлунку. Процес перетравлення їжі сповільнюється.
Мчати на тренування
Інтенсивні заняття відразу після їжі складно осилити. Краще всього заздалегідь узгодити сам раціон (їжа не повинна бути важкою), час прийому і час заняття. При виконанні вправ повинен відчуватися комфорт.
Заїдати обід фруктами Нормальний процес травлення буде порушений, якщо з'їсти після ситного обіду парочку фруктів. Фруктові кислоти спровокують процеси бродіння в шлунку, їжа буде перетравлюватися довше, даючи відчуття дискомфорту.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Влаштовувати чаювання
Чашка чаю після їжі активно перешкоджає засвоєнню заліза та знижує ефективність роботи травної системи. Якщо дуже хочеться чаю, то випийте його за 30 хвилин до їжі. Це підготує шлунок прийому їжі.
Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що дієтологи і експерти радять ретельно вибирати вермішель. Потрібно купувати якісну з мінімальною обробкою зерна. При це включати в меню не дуже часто, щоб не провокувати проблеми зі здоров'ям.Зовсім недавно вчені виявили, що макарони можуть шкодити здоров'ю жінок, не впливаючи при цьому на самопочутті чоловіків. Дослідники Міланського онкологічного центру довели, що у жінок, які люблять макарони частіше поширені проблеми з серцем. Такий висновок був зроблений після того, як учені проаналізували особливості харчування 47 тисяч осіб, представників обох статей.