Магній бере участь більш ніж в 300 біохімічних реакціях в організмі, в нормалізації артеріального тиску, обміні речовин, в регуляції імунної системи, метаболізмі білка, кальцію і багатьох інших аспектах здоров'я. Тому він надзвичайно важливий для нормальної роботи організму.
Зараз кількість магнію в продуктах істотно скоротилося. Крім того, Сьогодні ми рідко вживаємо такі продукти, як боби, насіння, риба, горіхи і листові зелені овочі, які є основними джерелами магнію.
Ознаки нестачі мікроелемента:
- Хронічна втома
- М'язові судоми
- Мігрень
- Проблеми зі сном
- Високий кровяний тиск
- Біль у суглобах
- Аритмія
- Тяга до солодкого
- Дефіцит кальцію
- Депресія
- Астма
- Запор
Як збільшити споживання магнію?
Гороскоп на 28 листопада: як провести четвер із вигодою та не "наламати дров"
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
Найпростіше придбати в аптеці або в магазині здорової їжі харчові добавки з магнієм. Є безліч таких: хлорид магнію (смак гіркий, але часто рекомендований), цитрат магнію (кращий варіант, якщо ви страждаєте від печії, наприклад), сульфат магнію (ідеально підходить для додавання в розслаблюючу гарячу ванну).
Щоденна норма магнію становить 280 міліграмів для жінок і 350 міліграмів для чоловіків. Також потрібно споживати продукти з вмістом цього мікроелемента:
- Какао: чистий темний шоколад містить майже 500 міліграмів магнію на 100 грамів
- Листові зелені овочі: мангольд, салат, шпинат
- Фрукти: банани, абрикоси, авокадо, персики, сливи
- Горіхи: мигдаль, кеш'ю, волоські горіхи
- Бобові: квасоля і сочевиця
- Гарбуз
- Зерна: коричневий рис, просо, овес
- Картопля
Брак магнію
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що група лікарів розповіла про користь вживання грейпфрута для здоров'я. Грейпфрут - плід, який з'явився в результаті природного схрещування помело і апельсина. Про це повідомляють ЗМІ.
Вперше цей цитрусовий фрукт виявили в 1750 році на острові Барбадос. Вважається, що батьківщиною грейпфрута є Індія або Центральна Америка. В кінці XIX століття ця рослина ввезли до Флориди. Вічнозелені дерева, на яких росте фрукт, досягають у висоту 12 м, а сам плід важить приблизно 500 гр.