Український кухар вірменського походження Асмік Гаспарян розповіла свій авторський рецепт плову, який зможуть спробувати навіть худнуть люди. Дівчина запевняє, що завдяки кільком секретів, страва ніяк не зашкодить фігурі.
Асмік стала відома після перемоги в телевізійному проекті "МастерШеф" на СТБ. Кухар розповіла, що розробила власний, авторський рецепт плову, який зможуть спробувати навіть ті, хто сидить на дієті.
Інгредієнти:
- Рис круглозернистий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля – 1 кг
- Курячі стегенця, без шкірки – 1 кг
- Часник – 4 головки
- Овочевий або курячий бульйон – 3 л
- Барбарис – 2 ст. л.
- Мелені спеції (зіра або кмин, чорний перець або суміш перців, перець червоний сушений, сушений чебрець)
- Зерна граната для декорування
- Рослинна олія
- Сіль.
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Пенсіонери також отримають свою "тисячу" на карту: кому адресовано надбавку
Хід приготування:
Цибулю подрібнити кубиками, моркву нарізати соломкою, а м'ясо кубиками середнього розміру. Потім варто розігріти сковороду з подвійним дном і змастити її олією. В ньому обсмажити м'ясо до рум'яної скориночки і додати трохи бульйону. Протушкувати протягом 15 хвилин. Дістати м'ясо.
Викласти в ту ж розігріту каструлю, з якої дістали м'ясо, морква і цибуля. Додавши бульйон, протушкувати близько 5 хвилин і додати м'ясо.
Рис промити 5 разів. Додати його поверх м'яса рівним шаром. Не перемішувати. Увіткнути в рис головки часнику, не перемішувати і посипати барбарисом.
Розігрітий бульйон з'єднати зі спеціями і залити їм плов, довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати до тих пір, поки рис не вбере воду.
Після цього вимкнути вогонь і залишити в теплі на 20-30 хвилин.
Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" відома українська експерт проекту Сніданок з 1+1, дієтолог-консультант Лора Філіппова розповіла про важливої ролі кожного сніданку, його вплив на організм і процес схуднення.
За сумною статистикою 60% українців пропускають сніданок. Але насправді, саме від сніданку залежить, яким буде день.
За її словами, завдання сніданку – данина нам енергію і розбудити організм. «Ми всю ніч були без їжі, метаболізм був уповільнений і до ранку він тільки починає знову розганятися. Щоб розгорівся вогнище, що потрібно зробити? Правильно! Підкинути дрова! Так само і з їжею: їжа – наші дрова, організм – піч, а метаболізм – вогонь», — радить Лора.
Філіппова каже, що поки ви не поснідали, організм продовжує дрімати, економлячи енергію. Метаболізм з 4-5 годин ранку і до 12 дня є самим швидким. Так що варто використовувати це з максимальною вигодою для себе.