Основними компонентами плову з свинини є, звичайно ж, якісне м'ясо з жировими прожилками (краще брати ошийок), рис, цибуля, часник, морква. Свинина по консистенції більш ніжне м'ясо, ніж яловичина і баранина, а тому твій плов з свинини вийде більш ніжним і смачним.
Перед закладанням продуктів, його потрібно добре розжарити на сильному вогні.

Плов з свинини - інгредієнти:

300 г свинячого ошийка,
200 г рису,
150 г моркви,
150 г цибулі,
3 зубки часнику,
50 мл рослинного масла,
2 ч. ложки барбарису,
2 лаврових аркуша
щіпка меленого коріандру,
червоний мелений перець за смаком,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.

Як приготувати плов свинини рецепт покроково:

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Моркву очистити і натри на крупній тертці або наріж тонкою соломкою. Цибулю очистити і поріж середньо. Подрібни часник.
М'ясо обробити і наріж невеликими кубиками.
В добре розігрітий сотейник наливаємо олію. Виклади в масло свинину і обсмаж її на сильному вогні, перевертаючи, 7-10 хвилин до рум'яної скоринки.
Додай до м'яса цибулю і обсмажити 3 хвилини, потім додаємо моркву і ще трохи обсмажити.
Додай в плов часник, всі спеції, посоли. Перемішай і залий окропом, щоб вода покрила м'ясо. Доведи до кипіння, зменшити вогонь і готуй 10 хвилин.
Рис ретельно помий і акуратно викласти на м'ясо, не перемішуючи.
Залий плов водою, щоб вона покривала рис на 2 див. Доведи до кипіння і вари плов до випаровування рідини. Потім проткни рис у декількох місцях, накрий кришкою і томі плов на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
Готовий плов з свинини ретельно перемішай і подавайте гарячим.
Приємного апетиту!


Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", дуже смачні млинці під апельсиново-вершковим соусом