Щоб почати правильно харчуватися, потрібно приготувати правильний сніданок.

Він повинен насичувати організм енергією відразу після сну. Щоб підвищити апетит, потрібно використовувати різні смаки і кольору. Поживний сніданок додасть енергії для продуктивного початку дня. Однак запам'ятайте, що солодка їжа на сніданок не рекомендується: через підняття рівня інсуліну в крові почуття ситості не буде тривалим.

Якщо каші недостатньо, то в неї можна додавати горіхи, сухофрукти, згущене молоко. Найгірший сніданок - пропущений сніданок.

Ранок можна почати з каші на воді або на воді з молоком (50/50) з цільнозерновим хлібом з сиром, омлетом або маслом. Також відразу після пробудження організм добре сприйме мюслі з натуральним йогуртом, ряжанкою або кефіром і цільнозернові макарони з сиром або оливковою олією.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Один з кращих рецептів каші:

Список інгредієнтів:

• 1/3 склянки гречки

• 1/2 моркви

• 1/3 солодкого перцю

• 2-3 невеликих суцвіття цвітної капусти

• 1 ст. ложка розмороженої або свіжої кукурудзи

• 1 апельсин

• 1 ч. Ложка соєвого соусу

• 1 маленький пучок м'яти

• Сіль

Спосіб приготування:

Гречку промити і відварити до готовності, трохи посоливши при варінні. Цвітну капусту бланшувати (обробити окропом або паром) і нарізати на пластинки. Перець і моркву нарізати середньої соломкою. На розпеченій сухій сковороді обсмажити солодкий перець, морква і кукурудзу. Додати цвітну капусту, все разом обсмажити протягом 3-4 хвилин, періодично помішуючи.

Додати гречку, все перемішати, полити соєвим соусом. Від апельсина відрізати 1 часточку, з решти зняти цедру, вичавити з апельсина сік. Додати трохи цедри апельсина і сік до грече з овочами, перемішати, приправити за необхідності спеціями. Гасити протягом 3 хвилин. Зняти з плити, посипати подрібненою м'ятою (кілька листочків залишити цілими) і перемішати. Викласти на тарілку, прикрасити часточкою апельсина і листочками м'яти.

Перехід на здорове харчування

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що скажений ритм життя не завжди дозволяє нам правильно харчуватися. На приготування корисних і смачних страв просто не вистачає часу. Саме тому вівсянка на молоці стане в нагоді тим, хто не хоче зайвий раз додавати собі клопоту на кухні.