Правильний маринад змусить друзів полюбити вас ще більше. Є універсальні варіанти, які підходять практично до будь-якого м'яса. Вважається, що м'ясо краще маринувати хоча б одну ніч. Не зовсім молоде м'ясо або, в якості якого немає впевненості, краще замаринувати на добу.
Молода курятина отримає насичений аромат і додаткові відтінки смаку всього за півгодини маринування, а свинина і яловичина через 1-2 години. Прибирати в холодильник слід м'ясо, якщо воно буде маринуватися більше двох годин. Отже, розберемо найкращі універсальні варіанти маринадів для шашлику.
Цибулевий маринад
- 2 кг м'яса;
- 500 г цибулі;
- сіль, чорний перець – за смаком.
Цибуля розрізається на декілька частин і подрібнюється блендером в пюре. В цю консистенцію додається сіль і перець і змішується з нарізаними на шматочки м'ясом. Перед приготуванням краще промокнути кожен шматочок паперової серветкою, щоб м'ясо не пригоріло.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Кефірний маринад
- 2 кг м'яса;
- 1,7 кг цибулі;
- 1,5 ст ложки хмелі-сунелі;
- 1,7 л нежирного кефіру;
- Сіль, перець – за смаком.
Цибулю слід дрібно нарізати, покласти в глибоку ємність і злегка пом'яти, щоб виділився сік. Змішати з приправами. Додати м'ясо і гарненько вимісити. Влити кефір і, накривши кришкою, гарненько потрясти, щоб все м'ясо було покрито маринадом.
М'ятний маринад
- 2 кг м'яса;
- 1,5 ст ложки приправи для шашлику;
- 3 пучка м'яти;
- 500 г цибулі;
- Сіль – за смаком.
М'ясо слід змішати зі спеціями. Ємність для маринування застелити частиною м'яти, потім шар м'яса, а потім знову м'ята. Можна зробити стільки шарів, скільки вийде, головне, щоб верхній виявилася м'ята. Порізану кільцями цибулю додається за півгодини до закінчення маринування.
Томатний маринад
- 2 кг м'яса;
- 500 г цибулі;
- 1 ст ложка приправи для шашлику;
- 3-5 зубчиків часнику;
- 1,5 л томатного соку;
- Сіль – за смаком.
М'ясо змішати з нарізаною кільцями цибулею, додати спеції і подрібнений часник. Залити томатним соком, закрити кришкою і поставити маринуватися у холодильник.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа"все ще не знаєте, яку оригінальну закуску подати до м'яса на мангалі? Приготуйте смачні коржики з сиром для пікніка за лічені хвилини. Це дуже легко і смачно. Друзі і рідні надовго запам'ятають це блюдо. Воно прийдеться до смаку не тільки дорослим, але й дітям.