У кожному будинку буває засохлий хліб. При цьому хороші господині не викидають засохлий хліб, а готують інші страви.

Як освіжити черствий хліб

Засохлий хліб - ще не зіпсований, з нього просто вийшла волога.

Вологу можна повернути декількома способами:

- потримайте нарізаний хліб у пароварці або на водяній бані 5-10 хвилин;

Популярні новини зараз

Вийдуть на пенсію навіть без робочого стажу: кому з українок доступний несподіваний привілей

Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень

Банки ліквідують, а гроші згорять: фінустановам дозволили не повертати вклади клієнтам

"Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого

Показати ще

- загорніть хліб у вологий рушник і помістіть в духовку на 5 хвилин при 150 градусах;

- змочіть шматочки хліба водою або молоком і викладіть на розігріту суху сковорідку, накрийте кришкою і потримайте кілька хвилин.

Що приготувати з черствого хліба

З хліба можна приготувати багато страв: супи, гарніри, десерти і напої. Перш за все, можна приготувати сухарі. З підсушеного і змеленого хліба можна приготувати панірувальні сухарі, додавши в них морську сіль і трави. Використовуйте їх, як панірування, або додавайте в фарш.

Страви з сухого хліба

- оладки з черствого хліба з яблуками: нарізаний на кубики білий хліб замочіть в молоці, змішайте з яйцями, борошном і тертими яблуками, а потім з тіста посмажте оладки і подавайте зі сметаною;

- піца з хліба відрізняється приємним смаком, якщо хліб попередньо змочити водою або молоком, а потім використовувати в якості основи;

- шарлотка з черствою булки готується так само, як звичайний варіант шарлотки, але з додаванням розмочених в молоці скибочок хліба. За цим принципом готуються будь-які пироги і запіканки з хлібом, в які можна додавати фрукти, ягоди, морква, гарбуз і інші овочі.

Рецепти домашнього хліба

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Україні триває зростання цін на найпопулярніші товари і послуги, про це говорять дані Держслужби статистики за січень.