Давайте обговоримо ще одну рослину сімейства гарбузових, яка зараз актуальна для вживання. Наскільки вона корисна, і чому варто її їсти, вивчайте разом з нами.
Калорійність дині дуже відрізняється від її сорту і умов вирощування. У середньому, її калорійність становить 33 ккал на 100 грам продукту.
Захищає від хвороб, робить шкіру молодою і ще багато інших властивостей, якими володіє диня. Отже, почнемо:
1.Диня містить вітамін С, корисні речовини, які допомагають стабільно працювати організму.
Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу в вітаміні А, на 95% — у вітаміні С, на 1% — у кальції, на 2% — в залозі і на 5% — у вітаміні К. У дині міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (піридоксин), У9 (фолієва кислота та інші корисні для організму сполуки.
2. Елементи при надходженні в організм допомагають запобігти багатьом захворюванням, так само рак та інсульт.
3.Вітамін А, який є в дині важливий для здоров'я зубів, слизових оболонок, поліпшує зір.
4.Диня це природний енергетик, тому її можна вживати для схуднення у поєднанні з інтенсивними тренуваннями.
5.Допомагає зупинити розвиток раку.
6.Розріджує кров і зберігає судини здоровими.
7.Диня-це прекрасний сечогінний засіб, тому якщо її їсти вранці, твої нирки будуть здоровими.
8.Стабілізує роботу травної системи.
9.Шкіра буде пружною і повільно старіти. Диню можна застосовувати і зовнішньо. Необхідно прикладати тонкі скибочки до обличчя і області декольте.
10.Запобігає випаданню волосся і сприяє їх зростанню.
Але варто пам'ятати і про протипоказання до вживання дині, ними є цукровий діабет, кишкові розлади, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки та період лактації.
Диня – досить важкий для шлунка продукт, тому її не можна їсти натщесерце і поєднувати з молоком і кисломолочними продуктами, щоб уникнути виникнення дискомфорту.
Як повідомляв портал "Знай.uа", перші кавуни вже продають на ринках і в супермаркетах. І ціни вже не такі кусючі. Однак виникає питання: чи можна їсти смугасту ягоду в середині липня і при цьому не отруїтися.