Якщо ви хочете порадувати сім'ю смачним і незвичайним десертом, приготуйте цю ароматну млинцеву запіканку.
Інгредієнти:
Для тіста:
1,5 склянки молока
2 яйця
1 ст. л. цукру
1 склянка борошна
1 ст. л. оливкової олії
щіпка солі
Для начинки:
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
400 г сиру або сирної маси
2 жовтки
2 ст. л. цукрової пудри
0,5 склянки порізаної кураги
Для вершкового соусу:
200 мл вершків 35%
1 жовток
1 ч. л. крохмалю
1 ст. л. цукрової пудри
трохи ванілі
Для апельсинового соусу:
1 апельсин
2 ст. л. коричневого цукру
2 ч. л. вершкового масла
2 ст. л. апельсинового лікеру або 1 ст. л. коньяку
Рецепт приготування:
1. Приготувати рідке тісто з теплого молока, яєць, солі, цукру, оливкової олії і борошна. Посмажити тонкі млинці.
2. Форму для запікання змастити вершковим маслом.
3. Сир протерти через сито, змішати з жовтками, цукровою пудрою і курагою. Загорнути начинку на млинці, скласти їх у форму і приготувати соус.
4. Вершки змішати з жовтками, цукровою пудрою, ваніліном і крохмалем. Залити соусом млинці і запікати в духовці 180 градусів близько 30 хвилин. За цей час вершкова суміш повинна загуснути, а млинці – підрум'янитися.
5. Поки готуються млинці, зняти з цілого апельсина цедру. На сковорідці розтопити вершкове масло, насипати коричневий цукор і додати цедру. Коли цукор почне трохи пузиритися, додати сік 1 апельсина. При бажанні можна додати апельсинового лікеру або коньяку. Проварити соус до легкого загустіння і зняти з вогню.
6. Вийняти млинці з духовки, злегка остудити і полити апельсиновим соусом.
Як повідомляє портал "Знай.uа"оригінальний рецепт торта на День закоханих