Крекери та снеки називають "сміттєвою" їжею через великий вміст солі, трансжирів та різноманітних підсилювачів смаку. Тому це не найкращий перекус, особливо для дітей. Проте є вихід, можна приготувати крекери вдома та зробити ці смаколики не лише смачними, а й корисними.
Сирний крекер - хороша заміна чіпсів та сухарикам. А головний плюс - це те, що готується з доступних продуктів, які завжди є в холодильнику, - пише Сlutch.
Вам знадобиться:
- Масло вершкове - 200 г
- Борошно пшеничне - 200 г
- Сир твердий - 150-200 г
- Жовтки - 2 шт
- Сіль - щіпка в тісто і для присипки.
Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня
Покарання за банківські картки: українців востаннє попередили
Бензин, дизель та газ: на скільки зростуть ціни у 2026 році
Пенсії піднімуть двічі на рік, а ціни щодня: чи відчують пенсіонери підвищення
Як готувати:
Подрібни холодне масло і змішай з просіяного борошном.
Додай натертий сир, жовтки кімнатної температури і дрібку солі. Всі інгредієнти перемішати до однорідності і сформуй з отриманого тіста кулю.
Загорни тісто в пакет і відправ в холодильник на 30 хвилин.
Потім потрібно суміш ще раз ретельно перемішати.
Розділи тісто на 2 частини. Розкачай кожну частину в коло і поріж квадратиками.
Візьми трубочку для коктейлю і зроби довільні дірочки в кожному сирному шматочку.
Виклади крекер на деко і посип сіллю.
Випікати крекер в духовці, протягом 10 хвилин, при температурі 180 градусів.
Також для печива можна використати різноманітну посипку. Сир, наприклад, можна замінити маком та зробити їх солодкими або додати паприку та інші ваші улюблені приправи.
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", рецепт крему по-європейськи стане відмінним помічником на вашій домашній кондитерській.