Хочете здивувати своїх друзів смачним оригінальним блюдом, але при цьому не витрачати багато часу біля плити? Цей простий рецепт ароматного пирога не зможе залишити байдужим ні господаря свята, ні гостей.

Крім того, що досить незвичайні ласощі набагато корисніші звичних для всіх борошняних страв, вони також будуть кардинально відрізнятися від класичних варіантів, тому смак дійсно вас порадує.

Отже, плануючи подавати до вечері картопляне пюре, відваріть трохи більше бульб. Начинка - це справжнє поле для кулінарної творчості. Сюди можна додати гриби, зелень або навіть м'ясо.

Пропонуємо вам свій простий рецепт.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Печериці - 300 г

Соняшникова олія - 3 ст. л.

Чорний перець (мелений) - по смаку

Сіль за смаком

Вершкове масло - 100 г

Пшеничне борошно - 4 ст. л.

Селера - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Курячий фарш - 200 г

Свинячий фарш - 150 г

Картопля - 1 кг

Зелена цибуля - 100 гр

Яєчний жовток - 1 шт.

Приготування:

Картоплю очистіть і відваріть в злегка підсоленій воді. Потім потовчіть її в пюре, додавши вершкове масло, яйце і борошно. Змішайте два види фаршу, наріжте кубиками цибулину, гриби і корінь селери. 1,5 ст. л. соняшникової олії розігрійте на сковороді, обсмажте половину цибулини, потім додайте селеру і гриби, посоліть, поперчіть. Обсмажуйте її протягом 5-7 хвилин.

На іншому маслі обсмажте другу половину цибулини і фарш, також додавши сіль і перець. Три яйця зваріть круто, натріть на тертці. Додайте дрібно нарізану зелену цибулю, посоліть і поперчіть. У змащену форму для запікання викладіть приблизно дві третини картопляного пюре, рівномірно розподіліть його по дну і сформуйте бортики. Викладіть на картопляне пюре обсмажені з цибулею і селерою яйця з зеленню, закрийте начинку шаром фаршу. Накрийте пиріг рештою картоплі і змастіть жовтком. Відправте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин. Подавайте теплим.

Між шарами картопляного пюре не менш апетитно буде виглядати тушкована капуста, шпинат з рибою або тандем з твердого і м'якого сиру. Беріть спосіб приготування смачної страви з картоплі собі на замітку, а також діліться рецептом з друзями!

Раніше портал "Знай.uа" писав про дивовижний рецепт на сніданок, який здивує ваших близьких.