Дивовижний гриб з червоними пелюстками, які роблять його схожим на морську зірку, відшукали любителі "тихого полювання" в лісопосадці біля Ужгорода. Про це повыдомляє Новини Закарпаття.
Знахідку сфотографували і, як прийнято, виклали знімок в соцмережі. Користувачі відразу ж розпізнали заморський гриб, занесений до Червоної книги України. Правда, до цих пір невідомо, яким чином австралійський гриб потрапив сюди.
Зварити грибний суп з такої "квітки" не вийде. Гриб не отруйний, але має дуже неприємний запах гниючої плоті. Сморід – і захисний механізм, і приманка для комах, які переносять грибні спори.
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Как ранее сообщал портал "Знай.ua", про гриби починають говорити в двох випадках: під час посту і під час застілля. Перший варіант пропонує гриби практично основною стравою, тоді як другий перетворює їх в закуску. Відомо, що цей продукт дуже важко перетравлюється людським організмом. Дітям тривалий час не рекомендують вживати гриби взагалі. Так чи є хоч якась користь від них?
Відповідь на поставлене запитання буде "так". В грибах є багато білків. Часто можна почути, що їх навіть називають лісовим м'ясом. Проте м'ясо поряд з ними навіть не стояло, бо в грибах в 3 рази більше білків.Вони не містять багато калорій, при цьому є доволі ситною їжею.
Крім цього гриби містять багато вітамінів і мікроелементів: В (більше ніж в злаках), А, D, Е, нікотинову кислоту. У грибах перебувають 18 з 20 амінокислот-будівельників клітин, а також: Гриби - джерело рибофлавіну (В2), вітаміну, який пришвидшує ріст волосся і нігтів, знімає втомленість з очей.
Гриби містять селен, який є важливим антиоксидантом. Він дає захист клітинам організму від хвороб серця і деяких видів раку. Гриби багаті на залізо, яке регулює рівень гемоглобіну і насичення киснем червоних кров'яних клітин.