Якщо ти прокидаєшся під пісню "Люблю я макарони", їж ньоккі на сніданок, фарфалле на обід і спагетті на вечерю, можливо, прийшов час спробувати інший тип спагетті: спагетті-сквош.
Спагетті-сквош - жовто-оранжевий овоч, який дозріває ранньої осені і росте в основному в США. По суті, це гарбуз, але трохи блідіше тієї, до якої ми звикли. Насправді, замість гарбуза-сквош, яку дістати у нас досить складно, можна використовувати звичайну гарбуз або кабачок. Це не сильно вплине на смак, правда "ефекту макаронів" досягти не вийде.
Чому спагетті? А тому що "внутрішність" гарбуза подрібнюється до консистенції спагетті, а колір класичної гарбуза-сквош дуже схожий на колір звичайних макаронів.
Час приготування страви - близько 60 хвилин (включаючи запікання: близько 40 хвилин).
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Отже, для приготування нам знадобиться:
1 гарбуз сквош (або проста гарбуз, кабачок, але виглядати це буде не так ефектно);
2-4 столові ложки оливкової олії;
Цибуля;
Трохи часнику;
Болгарський перець або помідор;
150 грам м'ясного балику;
Соус для пасти: це може бути і покупної і кетчуп соус за вашим особистим рецептом, головне, щоб він підходив до пасті;
Сир (ваш улюблений);
Сіль, перець, цукор;
Приготування:
Постав розігріватися духовку до 180°С;
Розріж гарбуза поздовжньо на дві частини. Дістань насіння. Можна використовувати спеціальну ложку для овочів (так, є і така посудина!);
Гарбуз полів оливковою олією, посипаємо сіллю і перцем. Тут не важлива абсолютна точність; краще не досолити і просто зробити це після приготування;
Гарбуз поклади на деко, попередньо простелив пергаментний папір, щоб вона не прилипла. Поклади її плоскою частиною до листу. В духовці вона повинна дбати 35-45 хвилин, готовність можна перевірити, проткнув її виделкою. Гарбуз повинна бути м'якою;
В цей час підсмаж на сковорідці цибулю, перець або помідор, м'ясо, видави трохи часнику і в кінці смаження додаємо кетчуп. Інгредієнти визнач за смаком, а час смаження по запаху :)
Дістань готову гарбуз з духовки і вишкреби м'якоть виделкою. Після цього ти зрозумієш чому ця гарбуз називається "спагетті-сквош": її волокниста начинка дійсно нагадує спагетті. Можеш їсти прямо з самої гарбуза, якщо хочеш :) Якщо у тебе звичайна гарбуз, блюдо тобі все одно сподобається!
Додай зажарку і сир фета в м'якоть гарбуза, додай спецій за смаком. Розклади в гарний посуд (можна купити тут). Твоє страва готова!
А якщо хочеш дізнатися, як приготувати піцу в домашніх умовах - переходь по посиланню і кулинарничай :)
Як повідомлялося раніше, портал "Знай.uа", мафіни за рецептом відомої телеведучої