Його використовують для приготування шаурми, рулетів, їдять замість хліба до перших страв – і справді, лаваш вважається одним із видів найсмачнішої випічки.
Приготувати його за класичним рецептом удома практично неможливо, якщо немає спеціального обладнання, але спробувати створити альтернативний варіант можна, повідомляє Clutch.
Вам знадобиться:
Борошно - 4 склянки
Ваш лічильник електроенергії бреше: як не переплачувати за комуналку через поломку
Грошей катастрофічно не вистачає: українці можуть залишитися без пенсій та зарплат
Світло, опалення та вода: чому комуналка зросте для двокімнатних квартир
Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки
Сіль - ½ ч.л
Вода - ½ склянки
Яйце - 1 шт
Рецепт приготування:
Розбийте яйце в невелику ємність, додайте сіль, ретельно все перемішайте.
Долийте воду, розмішайте виделкою і вилийте в миску до 2 стакани борошна, перемішайте. Тісто накрийте кришкою і дайте настоятися близько 30 хвилин. Посипте стіл борошном, викладіть тісто і тонким шаром його розкачайте. Випікати потрібно на сухій пательні по 2 хвилини з кожного боку, а зберігати краще в пакеті, аби не зачерствів швидко.
Дивіться: 5 кращих начинок для лаваша