Його використовують для приготування шаурми, рулетів, їдять замість хліба до перших страв – і справді, лаваш вважається одним із видів найсмачнішої випічки.
Приготувати його за класичним рецептом удома практично неможливо, якщо немає спеціального обладнання, але спробувати створити альтернативний варіант можна, повідомляє Clutch.
Вам знадобиться:
Борошно - 4 склянки
Мобілізація з 1 січня: хто з чоловіків втратить бронь
Слідом за Одесою: експерт назвав наступне місто, якому загрожує блекаут
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Сіль - ½ ч.л
Вода - ½ склянки
Яйце - 1 шт
Рецепт приготування:
Розбийте яйце в невелику ємність, додайте сіль, ретельно все перемішайте.
Долийте воду, розмішайте виделкою і вилийте в миску до 2 стакани борошна, перемішайте. Тісто накрийте кришкою і дайте настоятися близько 30 хвилин. Посипте стіл борошном, викладіть тісто і тонким шаром його розкачайте. Випікати потрібно на сухій пательні по 2 хвилини з кожного боку, а зберігати краще в пакеті, аби не зачерствів швидко.
Дивіться: 5 кращих начинок для лаваша