Його використовують для приготування шаурми, рулетів, їдять замість хліба до перших страв – і справді, лаваш вважається одним із видів найсмачнішої випічки.
Приготувати його за класичним рецептом удома практично неможливо, якщо немає спеціального обладнання, але спробувати створити альтернативний варіант можна, повідомляє Clutch.
Вам знадобиться:
Борошно - 4 склянки
Держава розщедриться? Чого чекати від індексації пенсій у 2026 році
Схема з лічильниками: українцям нараховують космічні борги за світло
Нові правила підрахунку стажу: що треба знати, щоб мати пенсію
В Україні з 1 січня запровадять нові правила розрахунків карткою
Сіль - ½ ч.л
Вода - ½ склянки
Яйце - 1 шт
Рецепт приготування:
Розбийте яйце в невелику ємність, додайте сіль, ретельно все перемішайте.
Долийте воду, розмішайте виделкою і вилийте в миску до 2 стакани борошна, перемішайте. Тісто накрийте кришкою і дайте настоятися близько 30 хвилин. Посипте стіл борошном, викладіть тісто і тонким шаром його розкачайте. Випікати потрібно на сухій пательні по 2 хвилини з кожного боку, а зберігати краще в пакеті, аби не зачерствів швидко.
Дивіться: 5 кращих начинок для лаваша