Давайте з'ясуємо, як зі звичайної картоплі приготувати смачні і корисні вафлі, пюре та кошички. Поїхали!

Як приготувати картопляне пюре

Інгредієнти:

1 кг картоплі;

Популярні новини зараз

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Показати ще

вершки;

3 чайні ложки розтопленого вершкового масла;

3 чайні ложки оливкової олії;

2 зубчики часнику;

гілочка розмарину;

гілочка шавлії;

гілочка чебрецю.

Приготування

Почистіть і наріжте картоплю. Викладіть її в каструлю. Залийте вершками (вони повинні покривати картоплю), додайте оливкову олію і вершкове масло, шавлія, часник, розмарин і чебрець. Готуйте приблизно 20 хвилин на середньому вогні, поки картопля не стане м'яким. Злийте рідину в окрему миску. Розімніть картоплю, додаючи туди відвар, що залишився до потрібної консистенції, посоліть і поперчіть. Пюре готове.

Використовуйте залишки картопляного пюре для приготування інших страв.

Картопляні вафлі

Інгредієнти:

2 склянки холодного картопляного пюре;

¼ Склянки борошна;

2 великих яйця;

½ Склянки тертого сиру чеддер;

1 столова ложка порубаного зеленого лука.

Приготування

Змішайте картопляне пюре, борошно та яйця у великій мисці. Додайте сир і зелену цибулю. Змастіть вафельницю маслом і включіть її на повну потужність. Щоб зробити одну середню вафлю, покладіть ½ склянки тесту в центр вафельниці і закрийте її. Готуйте, поки вафля не підрум'яниться. Щоб зробити міні-вафлі, смажте за раз по ¼ склянки тесту.

Кошики з картопляного пюре з сирною начинкою

Інгредієнти:

2 склянки картопляного пюре;

3 смужки бекону;

жменя рубаного зеленого лука;

¼ Склянки тертого пармезану;

1 чайна ложка солі;

1 чайна ложка меленого перцю;

1 чайна ложка часникового порошку;

1 стакан тертого сиру чеддер.

Приготування

Змішайте у великій мисці картопляне пюре, смажена і нарізаний бекон (дві смужки), зелений лук, пармезан, сіль, перець і часниковий порошок. Заповніть 12 форми для мафінів картопляним пюре, зробивши в кожній поглиблення. Додайте тертий чеддер в центр кожної кошики. Випікайте кошички в духовці при температурі 200 °С протягом 30-35 хвилин, поки вони не підрум'яняться і не стануть хрусткими. Прикрасьте сметаною, зеленою цибулею і дрібно нарізаним залишилися беконом.

Як повідомляв портал "Знай.uа" деякі страви, які всі так люблять, створені за помилку. Вся справа в тому, що кухарям довелося проявляти максимум винахідливості, щоб виплутатися з непростої ситуації.