В інтернеті активно поширюється інформація про те, що пробіотики, прийняті перед вживанням алкоголю, можуть запобігти похміллям.
Однак, як показує практика та наукові дані, це не зовсім так. Блогер Ерік Берк, який часто стикається з похміллям після дегустації бурбона, вирішив перевірити цю теорію. Про це пише британський портал MedicalXpress.
Після прийому пробіотичного напою та помірної кількості алкоголю він відчув себе вранці добре. Але коли він випив більше звичайного наступного вечора, похмілля повернулося.
З цього він зробив висновок, що пробіотики не гарантують звільнення від похмілля при надмірному вживанні спиртного. Похмілля – це комплекс неприємних симптомів, таких як головний біль, нудота, втома, спричинені запаленням та окислювальним стресом в організмі.
ПФУ встановить надбавки пенсіонерам: скільки доплачуватимуть щомісяця
Рибам – експерименти, а Козерогам потрібна допомога: гороскоп для всіх знаків на 7 січня
Житомирська та Кіровоградська області стали лідерами у порушенні екологічного законодавства: Держекоінспекція показала найгучніші справи
Чоловікам дали лише 7 днів: що потрібно зробити, щоб не отримати штраф від ТЦК
Ключову роль у виникненні похмілля грає ацетальдегід - токсична речовина, що утворюється при розщепленні алкоголю.
Ідея використання пробіотиків заснована на припущенні, що бактерії, що містяться в них, можуть розщеплювати ацетальдегід безпосередньо в кишечнику, тим самим полегшуючи симптоми похмілля.
Проте більшість алкоголю переробляється у печінці, а чи не в кишечнику, куди потрапляють пробіотики. Крім того, у кишечнику і так присутня безліч бактерій, що беруть участь у розщепленні токсинів.
Важливо, що пробіотичні напої класифікуються як харчові добавки, а не ліки.
У попередній публікації ми розповідали про те, що відмова від алкоголю повністю змінить життя: як віддячить організму
Також Знай.ua інформував, обережніше з алкоголем на Новий рік: як мінімізувати його дію та не страждати вранці
Раніше Знай.ua стало відомо, що новий тренд захоплює молодь: весело, але ніякого алкоголю