Новорічний стіл – це справжнє свято смаку та різноманітності. Олів'є, оселедець під шубою, вінегрет, холодець, червона ікра та багато іншого перетворюють звичайний вечір на кулінарний фестиваль.
Але після свята неминуче залишаються залишки і щоб вони не стали причиною харчових неприємностей, важливо знати, як правильно їх зберігати. Давайте розберемося.
Основні правила зберігання
Щоб святкові страви залишалися свіжими та безпечними, варто дотримуватись простих рекомендацій:
-
Салати. Заправляйте олів'є, вінегрет та інші салати перед подачею. Якщо вони простояли на столі за кімнатної температури, то зберігати їх можна не більше доби. У холодильнику термін їхньої придатності збільшується.
Популярні новини заразГороскоп на 27 грудня: заряджайтеся на вихідні – п'ятниця обіцяє сюрпризи для кожного знака
Банки планують посилити обмеження на грошові перекази
В Україні хочуть запровадити нове державне свято - чому присвятять
Повторно уточнити дані через "Резерв+": у Міноборони попередили військовозобов'язаних
-
Нарізки. Ковбасні та сирні нарізки залишаються свіжими до 36 годин. Фруктові нарізки зберігають свою свіжість до 24 годин.
-
Маринади та квашені овочі. Їх можна зберігати до 36 годин.
-
Консерви. Відкриті банки з консервами придатні для вживання до 2 днів за умови зберігання в холодильнику.
Термін зберігання популярних новорічних страв
-
Олів'є. Цей улюблений салат псується досить швидко через безліч інгредієнтів та майонезу. Термін зберігання – не більше 12 годин.
-
Оселедець під шубою. Тримайте її в холодильнику максимум 12 годин.
-
Вінегрет. Вінегрет можна зберігати довше - до 18 годин, але олію додавайте перед подачею.
-
Холодець. Незважаючи на вміст желе, домашній холодець може приховувати бактерії. Тримайте його не більше 12 годин.
-
Червона ікра. Відкрита банка ікри залишається придатною до 5-6 днів за умови зберігання у скляній банці із щільно закритою кришкою.
-
Курка. Запечену або обсмажену курку зберігайте у холодильнику до 36 годин, загорнувши у харчову плівку.
Підготовка холодильника до свят
Перед тим як почати готувати, зверніть увагу на свій холодильник:
-
Звільніть місце, вилучивши продукти, термін придатності яких добігає кінця. Це створить більше простору та зменшить ризик появи бактерій.
-
Протріть полиці та ящики. Для дезінфекції використовуйте розчин води з лимонним соком, щоб позбавитися неприємних запахів.
Як продовжити свіжість новорічних страв
-
Мінімум консервів. Відкривайте банки із консервами безпосередньо перед вживанням.
-
Заготовки для салатів (нарізані овочі, м'ясо) тримайте окремо і з'єднуйте інгредієнти тільки перед подачею.
-
Свіжі соуси. Заправляйте страви та додавайте соуси в останній момент. Це продовжить термін придатності.
-
Використовуйте морозилку. Заморозьте надлишки - м'ясо, гарніри, супи, а також деякі фрукти збережуть смак та користь до трьох місяців.
Нагадаємо, як вибрати червону ікру до новорічного столу: поради та рекомендації, як не купити підробку.
Раніше ми повідомляли, що Новий рік пройде без скривленої особи: як правильно вибирати ківі та мандарини, щоби були солодкими.