Сіль та рослинна олія доповнюють одна одну і про це дуже добре знають господині.

Давно саме олію та сіль використовували для консервації продуктів. Це поєднання чудово допомагало господаркам кілька десятків років тому.

Для кращого зберігання

Сіль, як відомо, це натуральний консервант, який допомагає довго зберігати продукти. Раніше господарі до масла завжди додавали його, щоб воно не стало гірким і не зіпсувалося. Тоді майже всі продукти зберігали в непристосованих для цього місцях. Тара, в якій зберігали олію, могла зашкодити тривалому зберіганню. Саме тому в олію також додавали сіль, щоб на неї не вплинуло неправильне зберігання.

І зараз багато людей зберігають олію у великій кількості, а тара та умови часто не відповідають стандартам. Тому і зараз має місце додавання солі в олію.

Популярні новини зараз

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Показати ще

Соняшникова олія. Фото: скрін youtube

Для кухонного посуду

Сіль та олія з кулінарною метою також використовуються як тандем і часто можуть допомагати господиням. Наприклад, якщо нова сковорода радять перед додаванням олії просмажити на ній сіль. Сковорода повинна добре прогрітися, і лише тоді можна додати олію. Сіль вбирає зайву вологу з поверхні, тому процес приготування може стати безпечнішим.

Сіль та олія. Фото: скрін відео

Смаження м'яса

Сіль також додають і коли шматки їжі при смаженні прилипають до поверхні. Таке часто трапляється після прожарювання м'яса на тій же сковороді. Сіль слід перед смаженням добре прогріти і сковороді, і тоді нічого прилипати не буде, а також не буде бризкати масло в різні боки.

Нагадаємо, що більше плакати на кухні не будете: як правильно різати цибулю, поради досвідчених кулінарів.

Раніше ми повідомляли, що оцет допоможе виявити підробку: як вибрати найкращий мед восени.