Вчені виявили, що розпливчасті рекомендації, такі як "зберігати в сухому прохолодному місці", не дають чіткої інформації споживачам. Багато людей покладаються на надруковані дати, а не використовують свої органи чуття для визначення свіжості продуктів.


Важливо вчити людей перевіряти їжу на дотик і запах, оскільки багато свіжих продуктів не мають дат. Ще однією проблемою є те, що дати зникають після відкриття упаковки, і споживачі втрачають інформацію про термін придатності.
Відповідно, вчений Лукас Паркер радить купувати менше продуктів і частіше відвідувати магазини, щоб зменшити кількість харчових відходів. Дослідження вказує на те, що особисті дії важливі для зменшення марнотратства.


В Україні переглянуть тарифи на світло: які ціни готують
Залишилось менше двох тижнів: власників квартир та будинків зобов'язали заплатити
Штраф на польському кордоні: українку покарали за документ
Неминуче зростання тарифів: на які послуги зростуть ціни
Результати дослідження наразі обговорюються з урядом і промисловістю для пошуку практичних рішень.
Нагадаємо, доведеться перебиватися одним гарніром: ціни на улюблене м'ясо українців шокують
Раніше ми писали про те, що гаманці порожнітимуть зі швидкістю світла: прогноз цін на овочі в Україні
Крім того, Знай.ua повідомляв, сало подешевшало, а бекон дорожчає на очах: як змінилися цінники на копчені м’ясні вироби