Грибну підливу за цим рецептом можна подавати з будь-яким гарніром - картопляним пюре та кашею, а також просто їсти з хлібом. Виходить неймовірно смачно та ароматно.

Рецепт універсальний, по ньому можна приготувати свіжі гриби. Підказала його авторка YouTube каналу "Файна кухня with Nataliya Mashika".

Печериці, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • Олія вершкове 73% 1 ст. л.
  • Печериці 680 г
  • Вода 400 мл
  • Вершки 30% 200 мл
  • Сушений чебрець 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

Цибулю та часник дрібно наріжте. Гриби наріжте довільними шматками. Нагрійте на сковороді рослинне та вершкове масло, засипте цибулю, готуйте до м'якості, близько 1-2 хвилини. Додати часник і готувати ще півхвилини. Додайте гриби, приправте сіллю та перцем, перемішайте. Готуйте на середньому вогні, доки не випарується грибний сік.

Посипте гриби борошном і перемішайте. Готуйте, доки борошно не розчиниться. Додати воду, близько 400 мл. Вливайте частинами, швидко перемішуючи, щоб не було грудочок. Варіть киплячу підливу протягом 2 хвилин.

Популярні новини зараз

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Додайте сметану, розмішайте. Коли підливка закипить, спробуйте і доведіть до смаку сіллю та перцем. Всипте сухий чебрець, перемішайте. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та настоюйте підливу щонайменше 5 хвилин.

Грибна підлива, скріншот

Нагадаємо про мариновані сливи з ромом: цей незвичайний гарнір точно підніме ваш настрій.

Раніше ми повідомляли, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.