Оливкова олія - один з найпоширеніших інгредієнтів, який використовується для підсмажування їжі, запобігання її прилипанню до сковорідки, надає аромату та зменшує прилипання.
Але якщо ви, як і багато інших, часто тримаєте олію біля плити, є погані новини, повідомляє Daily Record.
На думку експертів компанії ZOE, що спеціалізується на здоров'ї кишківника, це насправді одне з найгірших місць для зберігання олії - співзасновники ZOE професор Тім Спектор і Джонатан Вулф поспілкувалися з Елізабет Бургер, яка продає високоякісну оливкову олію. Джонатан пояснив, що якщо ви хочете отримати максимум смаку та користі для здоров'я від високоякісної оливкової олії, ключовим моментом є те, як ви її зберігаєте, як ви її готуєте та як довго ви її споживаєте.
"З точки зору пляшки, найкращим є темне скло, і ви не повинні тримати її біля плити"
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Як зазначає видання, під впливом світла олія окислюється і її смак змінюється. На думку експертів, проблема зберігання олії біля плити полягає в тому, що олія не є стабільною через перепади температури.
"Ви хочете тримати його там, де температура постійна. Тож подалі від плити, подалі від вікна, де температура буде досить сильно коливатися"
Віна також запропонувала інший варіант.
"Якщо ви можете зберегти її, ви завжди можете тримати її в шафі, можливо, там, де ви зберігаєте сіль, перець і таке інше"
Нагадаємо, рецепт легендарного печіва "Горішок".
Куди там Рошену, рецепт смачних бананових цукерок- детальніше на Знай.ua.
Раніше ми повідомляли, щоб не сушило потрібно 76 гривень, ціни на мінералки.