Оливкова олія - один з найпоширеніших інгредієнтів, який використовується для підсмажування їжі, запобігання її прилипанню до сковорідки, надає аромату та зменшує прилипання.
Але якщо ви, як і багато інших, часто тримаєте олію біля плити, є погані новини, повідомляє Daily Record.
На думку експертів компанії ZOE, що спеціалізується на здоров'ї кишківника, це насправді одне з найгірших місць для зберігання олії - співзасновники ZOE професор Тім Спектор і Джонатан Вулф поспілкувалися з Елізабет Бургер, яка продає високоякісну оливкову олію. Джонатан пояснив, що якщо ви хочете отримати максимум смаку та користі для здоров'я від високоякісної оливкової олії, ключовим моментом є те, як ви її зберігаєте, як ви її готуєте та як довго ви її споживаєте.
"З точки зору пляшки, найкращим є темне скло, і ви не повинні тримати її біля плити"
ТЦК дали чоловікам 40 днів: почнуть блокувати рахунки та арештовувати майно
ПриватБанк запровадить нові ліміти на готівку: яку суму дозволять зняти з картки
ПФУ перевірить майно та покупки громадян: кому доведеться виживати без субсидії
Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому
Як зазначає видання, під впливом світла олія окислюється і її смак змінюється. На думку експертів, проблема зберігання олії біля плити полягає в тому, що олія не є стабільною через перепади температури.
"Ви хочете тримати його там, де температура постійна. Тож подалі від плити, подалі від вікна, де температура буде досить сильно коливатися"
Віна також запропонувала інший варіант.
"Якщо ви можете зберегти її, ви завжди можете тримати її в шафі, можливо, там, де ви зберігаєте сіль, перець і таке інше"
Нагадаємо, рецепт легендарного печіва "Горішок".
Куди там Рошену, рецепт смачних бананових цукерок- детальніше на Знай.ua.
Раніше ми повідомляли, щоб не сушило потрібно 76 гривень, ціни на мінералки.