Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Є проблема – можемо порахувати, скільки волонтерських грошей викинули, тому що люди не розуміли, як цим користуватися. Ми можемо поїхати і подивитися, у скількох бійців турнікет буде гордо висіти ось тут (ред. – на грудях) розпечатаний», - зазначає Олексій Юдкевич.

Тобто, пояснює він, оригінальний турнікет дає гарантію на одноразове використання тільки за умови, що його не розпечатали, але є спеціальні чохли, які запобігають потраплянню бруду, листя, дощу, ультрафіолетова стрічка-липучка чутлива до таких агресивних факторів зовнішнього середовища. За словами бойового медика, побігавши ось так кілька місяців, турнікет можна знімати, класти в урну і просити новий.

А відтак, констатує гість програми, можна впевнено сказати, що через незнання елементарних базових речей, інструкцій використання, зіпсовано дуже багато чого. Неякісні турнікети, підкреслює він, вбивають людей. Водночас волонтер зазначає, що йдеться про проблему всієї системи.

«Це частина проблеми, що вони не знають, як зав’язувати турнікет. Це система, яка працює загалом, вона передбачає, що після того, як він правильно накладе собі турнікет, до нього підійде якийсь combat medic, надасть розширену допомогу, потім приїде і його забере навчений персонал із усіма апаратами, із уже підігрітою кров’ю, і його будуть спокійно везти у госпіталь», - пояснює Олексій Юдкевич.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів, як змінилося ставлення світу до війни.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, куди швидше вступить Україна – у НАТО чи в ЄС.