Офіційний представник МЗС росії Марія Захарова назвала відсутність запрошення путіна на похорон королеви «спробою використати національну трагедію з геополітичною метою».

Цю інформацію надали на порталі «DailyStar»

На державному похороні будуть присутні члени королівської родини, президенти та прем'єр-міністри з усього світу, проте, як повідомляється, російського лідера було відкинуто через натягнуті відносини між Великобританією та росією.

Великобританія була одним із найрішучіших супротивників російського вторгнення в Україну.

Марія Захарова. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Прес-секретар МЗС Марія Захарова сказала: «Ми вважаємо цю британську спробу використати національну трагедію, яка торкнулася серця мільйонів людей у ​​всьому світі, з геополітичною метою, щоб звести рахунки з нашою країною… Це глибоко аморально. Це особливо блюзнірсько по відношенню до Єлизавети II».

Вона додала: «Об'єднуючий образ королеви Єлизавети II, яка принципово не втручалася в політику під час свого правління, не став перешкодою для інакодумних нападок Лондона, які мають свої власні передбачувані цілі. Зі свого боку, ми висловлюємо глибокі співчуття британському народу через велику втрату».

Єлизавета II, скріншот: Youtube

Запрошення на церемонію отримали глави держав багатьох країн світу, за винятком Сирії, Венесуели, Афганістану, росії, білорусі та М'янми.

Великобританія не має дипломатичних відносин із Сирією та Венесуелою, при цьому повідомлялося, що Афганістан не був запрошений через поточну політичну ситуацію.

Очікується, що перед похороном світові лідери віддадуть пошану королеві Єлизаветі у Вестмінстер-холі, де вона знаходиться.

Як раніше повідомляв портал "Знай", принц Вільям та Гаррі возз'єдналися після смерті Єлизавети II .