Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Відродження нації може бути тільки через фундамент, а фундамент будь-якої нації – це історія, культура, традиції, мова. Якщо ви хочете дерево відновити, а воно починає всихати, то ви лікуєте коріння, тому що нам коріння всі відрізали», - пояснює Валерій Галан.

Тому, переконаний він, ми повинні виховати українців, які знають, як себе поводити, бо знають, хто вони такі, чим вони можуть пишатися і що вона мають захищати. Гість програми підкреслює, що, поки ми не знаємо, хто ми такі, ми не зможемо нічого зробити.

Аби не бути голослівним, він розповідає, що люди, які були в його музеї 2-3 роки тому, зараз визнають, що тепер знають, за що вони воюють, кого захищають і ким вони узагалі є. Тому, констатує експерт, і йдеться саме про становлення української нації.

«Тільки хочу, щоб не перекручували, що це тільки для українців. Українська нація у нас політична, полі, тобто всі національності, які у нас жили і будуть проживати, признають цю історію, культуру, традиції, мову і ідентифікують себе як українців, вони себе признають українцями. Тому у нас у музеї є дуже багато фігур етнічних росіян, татар, вірмен, чехів, але вони великі українці», - розповідає Валерій Галан.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін повідомив, чому українська Конституція є однією з найкращих у Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Заєць повідомив три головні здобутки України за час незалежності.