Про це він розповів у програмі «Різні люди».

На думку гостя програми, велику роль у становленні незалежності України відіграло те, що їм вдалося зорганізувати величезні суспільні рухи і вони мали дійсно національне значення. Тобто, пояснює він, йшлося не просто про зміну влади, а саме про українську владу – це була головна теза.

«Це був єдиний чинник, який сформулював і сформував величезні колони, вони не замикалися на площі біля Верховної Ради, вони могли бути на Софії, на Республіканському стадіоні, перед стадіоном. Це була колосальна енергія, яка фактично впливала, комуністичні керівники відчували мембранно, що вони не справляться», - розповідає Павло Мовчан.

Як згадує політик, коли вони проводили з’їзд Руху у Політехнічному інституті, їх супроводжували колони військ, у дворах стояли танки, цього не можна було розігнати і це всім було зрозуміло. Тому, констатує він, сценарій із втручанням КГБ був нереальним, для цього було вже надто пізно.

«Ми забуваємо дуже важливий момент. У наших засадничих документах Народного руху України незалежність була №1. Це №1 – здобуття незалежності ще тоді, коли тільки почав формуватися Народний рух України. І тому ми оперували тими вже категоріями, які були в широкому обігу», - пояснює Павло Мовчан.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Заєць розповів, чому важливо знати батьків-засновників своєї нації.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський пояснив, завдяки чому суспільство може існувати в мирі.

https://youtu.be/HTGaHPOumnk