Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Точно вже зрозуміло, чи варто розраховувати Українцям на індексацію пенсій у 2023 році. Марченко зробив офіційну заяву. На законодавчому рівні затверджено щорічну індексацію пенсій у березні», - зазначає Катерина Котенкова.

Принагідно вона згадує, що раніше ні міністр фінансів Марченко, ні міністр соцполітики Жолнович не були впевнені щодо індексації, але вже зараз заявлено точно, лиш осяг та механізми поки що не визначені.

«Марченко каже, що її проведення буде розглядатися більш детально. І каже, що, якби не було війни, то це питання б навіть не обговорювалося. Але, оскільки у нас є досить складний бюджет, складна ситуацію, він сподівається на те, що все-таки знайдуть рішення», - розповідає Катерина Котенкова.

Як повідомляє журналістка, Марченко також анонсував перегляд та оптимізацію видатків у Держбюджеті-2023 і заявив, що потрібно обов’язково профінансувати виплати пенсіонерам, зарплати медикам і педагогам, соціальний захист громадян, виплати внутрішньо переміщеним особам, а також армію і воєнну кампанію.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов розповів, хто займався вибухом машини Дугіна.

Також Знай.ua писав про те, що Дацюк пояснив, чому в Україні сьогодні немає політики.

https://youtu.be/f1AcfSHgPtU