Розкішна яхта, що належить дружку путіна Дмитру Пумпянському, була побудована в 2013 році і колись здавалася в оренду мільйонерам за ціною до 465 000 фунтів стерлінгів на тиждень.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Відомо, що власник дорогої яхти не зміг виплатити кредит у розмірі 17 мільйонів фунтів стерлінгів, після чого він втратив свою розкіш.

Судно завдовжки 224 фути під назвою Axioma буде продано з аукціону в Адміралтейському суді Гібралтару, і очікується, що воно піде за ціною, нижчою від оціночної.

На борту величезної яхти, яка вміщує 12 осіб у шести каютах та має місце для 22 членів екіпажу, є 3D-кінотеатр, два басейни, коктейль-бар, джакузі, спа, водні мотоцикли та спорядження для підводного плавання.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Суперяхта Пумпянського: скрін з відео

Деякі уряди, включаючи Велику Британію, закликали направити доходи від конфіскованих активів на допомогу українським біженцям, але вважається, що гроші, отримані від продажу Axioma, підуть JP Morgan.

Яхта, що належить дружку путіна Дмитру Пумп'янському, була збудована у 2013 році, і колись її могли орендувати мільйонери. Витрати на паливо лише для судна становлять близько 15 000 фунтів стерлінгів на тиждень, а екіпаж може отримувати до 10 000 фунтів стерлінгів на тиждень у вигляді чайових.

Відомі особи, які раніше зафрахтували судно, включають Кендалл Дженнер, а також пілота Формули-1 Льюїса Хемілтона.

Дмитро Пумпянський: скрін з відео

Пумпянський заробив майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на нафто- та газопроводах, будучи власником виробника сталевих труб ВАТ «ТМК» – постачальника російської енергетичної компанії «Газпром».

З того часу, як росія вторглася в Україну на початку цього року, Пумпянському заборонили в'їзд до Великобританії, ЄС та США. Згідно з сайтом відстеження яхт, Axioma прибула до Гібралтару після 17-денного переходу через Атлантику.

Як раніше повідомляв портал "Знай", власник "Сєвєрсталі" Олексій Мордашов зумів врятувати свою 142-метрову яхту від санкцій.