Права на «Володаря перстнів» та «Хоббіта» були придбані технологічним конгломератом Embracer Group у рамках низки нових угод, але ця покупка була зустрінута фанатами з обережною недовірою.

Відповідну посаду надали на порталі «gamesradar»

У прес-релізі компанія Embracer заявила, що «уклала угоду про придбання Middle-earth Enterprises», надаючи їй потенційний доступ до «величезного каталогу інтелектуальної власності та всесвітніх прав на фільми, відеоігри, настільні ігри» та багато іншого.

Ціна угоди не підтверджена, але визначено певні умови. Middle-earth Enterprises «продовжить працювати незалежно... під керівництвом існуючої керівної групи», але ясно, що Embracer сподівається розширити франшизу — зокрема, вона згадує «можливості, зокрема вивчення додаткових фільмів, заснованих на культових персонажах, як Гендальф , Арагорн, Голлум, Галадріель, Еовін та інші персонажі з літературних творів Дж. Р. Р. Толкіна».

Хоча це звучить так, ніби це може бути захоплюючою новиною для шанувальників Середзем'я, оголошення було зустрінуте хвилею невизначеності у соціальних мережах. Журналістка Ребекка Валентайн написала у Твіттері, що «гігантська холдингова компанія, що буквально володіє правами на книги Толкіна, так само глибоко суперечить їх духу». В іншому місці Брайант Френсіс із Game Developer розповів про свої побоювання з приводу величезної кількості франшиз, якими тепер володіє Embracer разом із «Володарем перстнів».

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще

франшиза "Володар перснів", фото з вільних джерел

На сабреддіті "Володар перстнів" виникла схожа думка. Користувач munki17 припустив, що зосередження уваги на окремих персонажах може призвести до "майбутнього фільму про Гендальфа, фільму про Арагорна, фільму про Леголас і Гімлі", додавши: "Сподіваюся, я помиляюся". Інший користувач був ще менш впевнений, сказавши: "Ви думаєте, що Amazon був поганим? Готуйтеся до вигаданих побічних фільмів та серіалів. LorR - нова корова для грошей, як Зоряні війни. Вони доїтимуть її доти, доки нікому більше не буде цікава франшиза".

Як раніше повідомляв портал "Знай", приквел "Джона Віка" буде присвячений готелю "Континенталь".