Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Наслідки такої користувацької позиції до волонтерів я спостерігаю якраз на зустрічах, на сесіях, коли звертаються волонтери в загальному емоційному виснаженні, в емоційному вигорянні. Які це має наслідки? Цілі кластери цих спонтанних «нейронних сіток», які забезпечували рух товарів, військового й іншого спорядження, випадають. Коли один волонтер, наприклад, налаштував комунікацію з постачальниками товарів з-за кордону, знаходиться в стані вигоряння, без підтримки психологічної, емоційної, без підтримки фінансової, то випадає цілий кластер, ми маємо втрати», - повідомила волонтерка.

Альона Шмига розповіла ситуацію, коли вона займалася установками пристроїв для очистки води, які надходили з Німеччини, однак у відповідь від партнера почула: «Я більше цим не займаюся, я більше не можу». І, за словами волонтерки, таких випадків чимало. Саме емоційне вигоряння й виснаження перешкоджає роботі волонтерів, їхній благодійній діяльності.

«Я би вимагала створення культури волонтерства. І я вимагаю від самих же волонтерів. Елементарна техніка безпеки у роботі волонтера вона має бути, але вона, на жаль, не висвітлена в суспільстві. Волонтерам не розказують про це», - зазначила Альона Шмига.

За словами Альони Шмиги, волонтерів треба навчити бути волонтерами.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, Михайло Подоляк розповів про мирні переговори з росією: рашисти будуть у люті від такого розкладу.

Також Знай.ua писав, що народний депутат Олександр Качура повідомив, хто може стати наступним прем’єр-міністром Британії і чи зміниться політика щодо України.