Стало відомо, що візуально підтверджені втрати росіян у війні проти України перевищили вже п'ять тисяч одиниць техніки.

Про це заявили в аналітичному проекті Oryx , який за відкритими даними збирає інформацію про військові втрати Росії та України в ході війни.

Примітно, що їх цих п'яти тисяч лише 3200 повністю знищили, а ще близько 1400 українська сторона зуміла забрати собі як "трофейну техніку". Тепер все це служить на благо нашої майбутньої перемоги.

Наприклад, з 916 танків 556 було ліквідовано, а 277 захоплено. Що стосується бойових машин - 506, з яких 334 знищили, і 131 захопили. Бойові машини піхоти – 987 (644 знищені, 254 захоплені).

При цьому, за оцінкою аналітиків цього порталу, втрат України значно менший. 1386 одиниць, у тому числі 232 танки (110 знищено, 108 захоплено), 116 бойових броньованих машин (56 знищено, 57 захоплено) та 173 бойових машин піхоти (101 знищено, 58 захоплено).

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Воїн ЗСУ. Фото: скрнишот Youtube

Найбільше втрат у росіян, звичайно, серед особового складу. За даними Генштабу України, вже понад 40 тисяч військових вирушили на концерт до Кобзони, і їхнє "звільнення" нічим добрим не закінчилося. І так буде з кожним, хто наважиться на будь-яку агресію проти українського народу.

ЗСУ. Фото: скрін youtube

За міжнародними даними, втрати набагато вищі, адже українським Генштаб не враховує найманців, а також мобілізованих громадян із ЛДНР. Справжнє число повільно, але впевнено наближається до позначки 100 тисяч. Ось такі "герої" у "другої армії світу". Незабаром Україна поверне всі свої території назад.

Нагадаємо, що обмежені не лише розумові здібності: російським окупантам виділили ресурсів максимум на два наступи .

Раніше повідомлялося, що в США підтримали передачу Україні ракет великої дальності: HIMARS виходить на полювання

Також, Олексій Арестович пояснив, як відбуватиметься контрнаступ ЗСУ у Херсоні: у окупантів є лише три варіанти, щоб вижити