Жителі на Фарерських островах загнали в затоку 100 дельфінів, а потім вирізали морських ссавців списами, зробивши воду криваво-червоною.

Відповідну посаду оприлюднили на порталі «DailyStar»

Відомо, що чоловіки чекали на мілководді, щоб убити нещасних тварин гачками, ножами та списами, пофарбувавши затоку у червоний колір.

У зв'язку з тим, що регіон вже привернув увагу до щорічного полювання, ця практика була засуджена групами захисту прав тварин як «варварська».

Проте мешканці стверджують, що це важлива частина їхніх місцевих традицій.

Популярні новини зараз

Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

За словами шерифа китобійного промислу острова, мисливці вперше використали спис, призначений для прискорення часу вбивства та зменшення їхніх страждань.

Афаліна - один із найулюбленіших і добре вивчених видів дельфінів (Зображення Sea Shepherd)

Експерти спростовують теорії про те, що спис робить процес гуманнішим, повідомляє uk.whales.org.

Астрід Фукс, політичний менеджер організації Whales and Dolphin Conservation, сказала: «Афаліна — один із найулюбленіших і добре вивчених видів дельфінів. Вбивство 100 цих дельфінів є політичним сигналом, щоб показати світові, що мисливцям на дельфінів на Фарерських островах начхати на думку свого народу чи міжнародного співтовариства. Ми дуже сподіваємося, що Великобританія та ЄС дадуть відповідь на цю позицію необхідним дипломатичним та економічним тиском».

Жителі стверджують, що бійня є частиною місцевої традиції

Петиція, яка нещодавно набрала 1,3 мільйона підписів з усього світу, закликає до негайного припинення полювання на дельфінів.

WDC стверджує, що опитування громадської думки серед фарерців показало, що більшість жителів вважають, що полювання має бути припинено.

Це пов'язано з тим, що м'ясо афалін не має великого попиту, і цей вид не підпадає під традиційний видобуток, при якому останній вид аналогічним чином забивається в затоках островів.

Афаліна - один із найулюбленіших і добре вивчених видів дельфінів (Зображення Sea Shepherd)

Минулого року жахливі кадри найбільшої зареєстрованої різанини дельфінів на Фарерських островах показують трупи, що вистилають пляжі, і море, пофарбоване червоним кольором від їхньої крові.