Один мільйон людей у ​​районі Уханя був змушений повернутися до «найсуворішої ізоляції у світі». Також очікується, що мешканці взагалі не залишатимуть свої будинки, а громадські служби будуть закриті.

Цю новину розмістили на порталі «DailyStar»

Громадянам району Цзянся було наказано дотримуватися триденного «тимчасового обмеження», починаючи з 27 липня.

Відповідно до нових обмежень жителі, які проживають у чотирьох постраждалих районах, взагалі не залишатимуть свої будинки.

Великі збори також були заборонені, а ресторани та розважальні заклади були змушені закритися, тоді як більшість громадського транспорту не працює. Очікується, що навіть церкви також не будуть відчиненими.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

І, незважаючи на драматичне рішення, люди були б шоковані причиною блокування, оскільки воно було введено лише після чотирьох безсимптомних випадків.

Китай дотримується стратегії "нуль Covid", що теоретично означає, що навіть один випадок може спричинити сувору ізоляцію.

Карантин. Фото: РБК-Україна
Карантин. Фото: РБК-Україна

Два випадки було виявлено в результаті тестування, яке регулярно проводиться у місті, і два з них виявилися тісними контактами, повідомляє CNN.

Влада заявила, що їхня мета полягала в тому, щоб «ще більше скоротити потік людей, знизити ризик перехресного зараження і досягти динамічного нульового рівня Covid у найкоротші терміни».

Люди в Шанхаї кричать із вікон після того, як їм більше тижня забороняли залишати свої будинки через місцеві обмеження на той час.

Також були випадки, коли шанхайського медичного працівника переслідує на вулиці розлючений натовп, розгніваний обмеженнями.

5 квітня цього року мегаполіс, що розрісся, повернувся до повної ізоляції, і, як кажуть, запаси продовольства закінчуються.

Ухань привернув увагу засобів масової інформації наприкінці 2019 та на початку 2020 року, коли вірус вперше з'явився, як місце народження Covid.