Вийшли останні два епізоди четвертого сезону гучного серіалу Netflix «Дуже дивні справи». Насправді серіал заснований на жахливому експерименті ЦРУ.

Відповідну публікацію розмістили на порталі "DailyStar"

1 липня на потоковому сервісі було випущено останні два епізоди 4-го сезону, в результаті чого весь сайт обвалився всього за кілька хвилин.

Серіал, дія якого відбувається у 1980-х роках у вигаданому американському місті Хокінс, зосереджено навколо численних надприродних подій, що відбуваються у цьому районі.

Сценаристи шоу започатковували експерименти, показані протягом усього шоу, на американській програмі ЦРУ часів холодної війни під назвою MK Ultra, яка проводилася з 1953 по 1973 рік.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Сенсація Netflix «Дуже дивні справи» заснована на жахливому реальному експерименті ЦРУ

Експерименти були призначені для розробки процедур та виявлення наркотиків, таких як ЛСД, які можна було б використовувати на допитах.

Мета полягала в тому, щоб створити у свідомості жертви другу особу, яку могли б активувати та запрограмувати обробники.

Брати Даффер, які створили Дуже дивні справи, раніше розповідали журналу Rolling Stone: "Ми хотіли, щоб надприродний елемент якимось чином грунтувався на науці".

Кадр із серіалу "Дуже дивні справи"

Вони використали експеримент із контролю над розумом часів холодної війни як історію походження Одинадцяти — найзагадковішого персонажа серіалу.

Мати Одинадцяти у світі шоу є одним із випробуваних MK Ultra, і, коли вона була вагітна, вона піддавалася експериментам з ЛСД та сенсорною депривацією.

Сенсація Netflix «Дуже дивні справи» заснована на жахливому реальному експерименті ЦРУ

Наскільки нам відомо, жоден із реальних суб'єктів MK Ultra не володів екстрасенсорними здібностями, але правда, що стоїть за проектом, ретельно ховалася ЦРУ.

Майкл Вуд, викладач факультету психології Вінчестерського університету, сказав, що теорії змови MK Ultra дійсно здаються шаленими, але не можуть бути цілком хибними.

Він сказав: «MK Ultra звучить так мультяшно, майже як підлий план лиходія Бонда. Але його походження засноване на фактах, що піддаються перевірці, і це надає йому незручної переваги».

Кадр із серіалу "Дуже дивні справи"

Віруючі у змову MK Ultra посилаються на випадки, коли знаменитості раптово втрачали концентрацію та дивилися у нікуди під час інтерв'ю.

Реальні культи контролю за розумом живі і процвітають на периферії індустрії розваг.