Space.com повідомив, що нещодавно виявлена чорна діра в 500 разів більше, ніж чорна діра в центрі Чумацького Шляху, і навіть світло не може уникнути тяжіння діри.

Дану новину розмістили на порталі «DailyStar»

За словами вчених з Австралійського національного університету, чорна діра поглинає Всесвіт розміром з Землю.

Провідний дослідник д-р Крістофер Онкен сказав, що це відкриття схоже на «дуже велику і несподівану голку в стозі сіна».

Space.com повідомив, що нещодавно виявлена чорна діра в 500 разів більше, ніж чорна діра в центрі Чумацького Шляху, і навіть світло не може уникнути тяжіння діри, коли він проходить цю демаркаційну лінію або край явища.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

чорна діра

"Астрономи полювали за подібними об'єктами більше 50 років. Вони знайшли тисячі більш тьмяних об'єктів, але цей дивно яскравий прослизнув непоміченим", - додав Онкен.

Чорна діра у вісім разів яскравіша, ніж 3C 273, перший в історії квазара, небесний об'єкт, який викидає частинки з околосветовой швидкістю, відриваючись від країв чорної діри.

"Тепер ми хочемо знати, чому цей відрізняється від інших - чи сталося щось катастрофічне? Можливо, дві великі галактики зіткнулися один з одним, направивши в чорну діру багато матеріалу, щоб нагодувати її", — сказав Онкен.

"Ми досить впевнені, що цей рекорд не буде побитий. У нас практично закінчився простір, де можуть ховатися подібні об'єкти", — додав співавтор дослідження.

Чорна діра у вісім разів яскравіша, ніж 3C 273, перший виявлений квазар

"Квазари здатні випромінювати в сотні або навіть тисячі разів більше всієї енергії, що виділяється нашою Галактикою, що робить їх одними з найяскравіших і енергійних об'єктів у всьому Всесвіті", — написало НАСА в блозі про телескоп Хаббл.

Доктор Онкен та його команда кажуть, що нещодавно виявлений квазар настільки яскравий, що його можна спостерігати в аматорські телескопи.

Нагадавши, загадковий чорний куб на сонці викликав збій в НАСА.