Вчені описали краплі як «захоплюючі і складні», і є надія, що нові зображення допоможуть збитим з пантелику вченим краще зрозуміти, що вони з себе представляють.

Дану новину розмістили на порталі «Daily Star»

Вчені виявили загадкові "краплі" в центрі Землі, і вони поняття не мають, чим вони можуть бути.

Є надія, що нові зображення допоможуть вченим краще зрозуміти, що являє собою «захоплюючу і складну» речовину на глибині 1864 миль під поверхнею Землі.

Зображення повинні бути опубліковані в рамках дослідження в Nature Communications після того, як дослідження були зосереджені на круглому підземному кишені, званому зоною наднизької швидкості, яка розташована під Гаваями.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Земля

Тепер вчені заявили, що зображення можуть стати «віхою» в сейсмології, повідомляє Mirror.

Геофізик Чжи Лі з Кембриджського університету сказав: "З усіх глибоких надр Землі ці найцікавіші і складні. Тепер у нас є перші переконливі докази, що показують їх внутрішню структуру — це справжня віха в сейсмології глибин Землі".

Раніше вчені використовували безліч інструментів, намагаючись зобразити дивні краплі, але зображення ніколи не були чіткими.

Загадкове відкриття

Але на цей раз зображення були зроблені за допомогою комп'ютерного моделювання, де дані були взяті з сигналів, які були відправлені через шари Землі.

А завдяки спостереженню за відповідними сигналами вченим вдалося встановити, що дивна маса має розмір близько кілометра.

Тим часом інше дослідження, проведене раніше цього місяця, показало, що деякі масивні згустки розміру континентів у центрі Землі, офіційно відомі як великі провінції з низькою швидкістю зсуву, можуть бути залишками космічного зіткнення.

Ядро Землі

Ці краплі в 100 разів вище гори Еверест, і до цих пір вчені дуже мало знали про те, чому вони існують і чому вони мають дивні форми різної висоти, повідомляє Daily Express.

Група дослідників тепер вважає, що ці аномалії насправді є залишками Тейї, протопланети, яка зіткнулася з Землею 4,5 мільйона років тому в результаті зіткнення, яке призвело до утворення Місяця.