Муха - комахи загадкові в тому плані, що жодні квіти або стиглі фрукти не приваблюють їх своїм ароматом так, як всяка гидота. Вчені з'ясували, звідки у мух береться прагнення сідати на падаль, продукти життєдіяльності тварин і людей, гнилу їжу.

Виявляється, запахи, які служать людям попередженням про процес гниття, залучають мух саме з цієї причини. Коли тваринна або рослинна органіка починає розкладатися, вона стає м'якою і вологою, і тому створюються умови для розвитку личинок мух.

муха, фото Pxhere

Мухи, яких ми бачимо сідають на джерело поганого запаху - це в основному самки, які збираються відкласти яйця. За раз одна кімнатна муха відкладає від 50 до 100 яєць. Личинки можуть з'явитися на світ вже через 12 годин. Ледь з'явившись, вони відразу зариваються в м'яке середовище, якою харчуються протягом кілька днів. Потім вони перетворюються в лялечок, а через деякий час — у дорослих особин.

Весь розвиток мухи - від яйця до дорослої особини — займає всього 10 днів.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Раніше Знай вже писав про те, що Розумні годинник подбають про гігієну рук, на війні всі способи хороші.

Також Знай повідомляв, що Сантехнік Маріо може отримати друге життя на Switch-плани Nintendo злили в мережу.

А якщо ви любитель відео ігор, варто почитати про те, що Resident Evil 3 показав дещо страшніше зомбі. Мод Dino Evil 3 перетворює зомбі Resident Evil 3 в бродячих динозаврів. На сьогоднішній день існує лише один тип динозаврів, який виглядає як мініатюрний тиранозавр з великою головою, але це не погано для версії 0.1.