Щур-сильно недооцінене людством, розумне та моторне створіння. Серед гризунів, їм немає рівних по інтелекту. Домашні щури стають відданими вихованцями і класними компаньйонами.

Дикі гризуни (пасюки) демонструють спартанські навички виживання і неймовірну хитрість. Властивості і можливості їх організму часом просто вражають-людям, хоч ми і побудували цивілізацію, в деяких моментах до щурів далеко.

Лисий щур Фантомас, фото Znaj.ua

Наприклад, у щурів очі можуть рухатися не синхронно, а в різні боки. Така система зору унікальна для ссавців. Очі щури можуть рухатися в різних напрямках і здатні відхилятися один від одного до 40° по горизонталі і до 60° по вертикалі. Голова у щурів дуже рухлива, і ці дві здібності разом забезпечують гризунам майже повний огляд на всі боки.

Щур, фото: Ратмания

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Особливо помітно цей ефект проявляється при русі щура на великій швидкості.

Виходить, що її мозок обробляє відразу дві різних картинки.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що героїчна Щур-сапер на ім'я Магава отримала медаль За відвагу.

У Камбоджі вперше в історії присвоїли звання героя і вручили золоту медаль щуру. Про це повідомила британська благодійна організація PDSA, яка і присудила тварині нагороду.

Звір на ім'я Магава-гігантська Африканська сумчаста Щур. Ось уже понад 7 років 70-сантиметровий звір допомагає саперам знаходити і знешкоджувати міни.

Нагадаємо, Знай писав, що в мережі показали відео, на якому головним героєм виступає річка Тиса. Її природна краса захоплює дух.

Також Знай передавав, що українець поставив незвичайний рекорд. Чоловік зробив татуювання на висоті 4 кілометри.