Ви напевно помітили цікаву особливість нашого мозку. Часом ви бачите дуже яскравий і деталізований сон, який, здавалося б, неодмінно згадайте після того, як прокинетеся. Але ось проходить ніч, ви прокидаєтеся, і всі спогади про сон,який вас так вразив, миттєво стираються. Чому це відбувається? Вченим нарешті вдалося розгадати цю загадку людської свідомості і пояснити, куди йдуть сни.

Так, дослідники з Університету Монаша в Мельбурні заявили, що у всьому винен гіпокамп.

Гіпокамп-частина лімбічної системи головного мозку (нюхового мозку) і гіпокампової формації. Бере участь в механізмах формування емоцій, консолідації пам'яті (тобто переходу короткочасної пам'яті в довготривалу), просторової пам'яті, необхідної для навігації.

Так ось, не всі області мозку після засипання відключаються одночасно. Останнім починає відпочивати саме гіпокамп-структура, що має вирішальне значення в питанні переходу інформації з короткочасної пам'яті в довготривалу.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

І, що логічно, якщо гіпокамп засинає останнім, то прокидається він теж останнім — принаймні, саме так це працює у тих людей, які з ранку не можуть згадати те, що їм снилося. А все тому, що такі люди на початку дня потрапляють у своєрідне "вікно", в якому сон знаходиться в короткочасній пам'яті, а гіпокамп не може його "прийняти" через те, що продовжує відпочивати.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше писали, до чого сняться кошенята: тлумачення сну

Як повідомляв портал "Знай.uа", до чого сниться кільце: тлумачення за сонником.

Також "Знай.uа" писав, вчені пояснили, чим загрожує людству зникнення випромінювання.