Сучасний телескоп допоміг фахівцям з американського космічного агентства NASA відкрити гігантську планету. Виявлене небесне тіло отримало назву WD 1856 b. так, уважно вивчивши об'єкт, вчені прийшли до висновку, що воно обертається навколо крихітного білого карлика.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню фахівців NASA.

WD 1856 b, фото: NASA

Астрономи вважають, що таке явище в космосі в принципі неможливе, оскільки спростовує всі колишні теорії. Справа в тому, що цьому об'єкту якось вдалося пережити смерть своєї зірки.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Астрономи, скріншот: YouTube

За своїми розмірами цей газоподібний об'єкт близький до Юпітера, і він в сім разів більше за своє світило. Це величезна невідповідність - зірки зазвичай набагато більше планет.

Наприклад, в нашій Сонячній системі можна вмістити близько 1000 Юпітерів в Сонце. Якщо говорити про білого карлика, то він є маленьким залишком того, що мільйони років тому було схоже на сонце.

За розрахунками астрономів, виявлений білий карлик за своїми розмірами всього на сорок відсотків більше Землі. Цікаво і те, що виявлений газовий гігант обертається навколо карлика на мінімальній відстані і робить повний оборот всього за 34 години. До речі, Меркурій обертається навколо Сонця в 60 разів повільніше.

"Попередні газові гіганти, що оберталися навколо білих карликів, були меншими і, здається, випаровувалися. Але що дійсно дивно, так це те, що важко пояснити, як ця система з'явилася в такому розташуванні", - підкреслили фахівці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, ми все-таки не одні? На Венері знайшли загадкові сліди життя.

Як повідомляв Знай.uа, ретроградний Марс змусить відкласти важливі справи: астрологи попередили про небезпеку.

Знай.uа писав, темна матерія Всесвіту існує: вчені знайшли докази.