Миловаріння в сучасному світі не має нічого спільного з процесом, практикуючим раніше. Адже перші вироби включали в складі деревну золу і сало, а з часом же стали додавати масла, глину і соки. Сьогодні основа мила полягає в розчинних солях, які виробляються хімічним шляхом з жирних кислот.

Читайте Знай в Google News!

Серед додаткових компонентів в складі слід виділити ароматизатори, жири, масла, гліцерин, барвники та косметичні добавки. В результаті миловаріння виходить господарське мило. І лише після додавання фарбувальних, косметичних компонентів і аромату виходить туалетне мило з приємним ароматом.

І на питання про те, яким чином мило сприяє вбивству мікробів, слід зазначити, що воно не вбиває, а змиває патогенні мікроорганізми. Тому під час миття рук з милом відбувається оточення мікроскопічних організмів на шкірі молекулами мила, які ще й руйнують хімічні зв'язки для прилипання до поверхонь бактеріям, вірусам і бруду.

Популярні новини зараз

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, поради від б'юті-блогерів – як повернути блиск і здоров'я навіть самим пошкодженим волоссю.

Як повідомляв "Знай.ua", весільна сукня поклали на рік у Мертве море, і ось що з ним стало. "Солона наречена" піднялася з низин моря.

Знай.ua писав, магія кішок: чому пухнастий хранитель вибрав саме вас? Їх прихід в різні місяці також може мати певний астрологічний сенс.