Моріс Тійе народився на Уралі в Росії 23 жовтня 1903 року. Його батьки були емігрантами з Франції, мати працювала вчителем у школі, а батько — залізничним інженером.

Він зростав як звичайна дитина і не відрізнявся від однолітків. Його навіть називали ангелом за милу зовнішність.

В 1917 році родині хлопчика довелося рятуватися від революції і вона повернулися у Францію. Морісу було 14 років. Саме тоді почали проявлятися перші ознаки хвороби. У підсумку він змінився до невпізнання.

До 17 років у Моріса почали видозмінюватися обличчя і кінцівки. Пройшло ще 2 роки, перш ніж медики змогли встановити причину таких змін — у хлопця діагностували акромегалію. Ця хвороба проявляє себе непропорційним зростанням кісток та їх деформацією, особливо це стосується кісток черепа.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Від ангельської зовнішності не залишилося і сліду. Він закінчив паризький коледж і йому поставили новий діагноз – акромегалію. Хвороба, при якій збільшується зростання кистей, стоп і черепа.

Спочатку Тійе продовжував жити повноцінним життям: вчився на юриста і непогано грав в університетській команді з регбі, але, коли його зовнішність сильно змінився, зрозумів, що навряд чи зробить кар'єру адвоката.

Він був дуже розумною людиною, писав вірші й оповідання і чудово грав у шахи. Проте йому довелося піти з професії юриста. Причиною стало те, що у нього почали змінюватися голосові зв'язки.

"Може, з таким обличчям я і зміг би стати адвокатом, але мій голос, схожий на ослячий рев, просто неможливо слухати, тому я пішов у ВМС", — розповідав Тійе.

Він став механіком на військовому судні. За роки флотської служби Моріс цілком звикся і навіть ставився з гумором до своєї своєрідної зовнішності, а по закінченні служби влаштувався працювати на французьку кіностудію. Тійе знявся приблизно в десятці фільмів, правда, усі його ролі були епізодичними.

Після цього він зустрів Карла Поджело, який займався реслингом. І навіть почав виступати на спортивних аренах. З часом Моріс Тійе завоював популярність не тільки в Європі, але і в США, що дозволило йому отримати американське громадянство.

Моріс неодноразово брав участь у благодійних виступах, збори з яких надходили на користь сирітських притулків. У нього було дуже добре серце.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Англії знайдено містичний особняк-привид.

Як повідомляв Знай. ua, у Дніпрі знайшли "Титанік", що затонув десятки років тому.

Також Знай. ua писав, що експертам дозволили вперше вивчити Титанік, все таємне стає явним.