Білл Гейтс – не тільки один із найбагатших, але і один з найрозумніших людей планети. І дійсно, потрібно бути генієм, щоб побудувати таку імперію, яку він зміг створити. Гейтс дуже любить книги, і приділяє їм чимало вільного часу. Не знаєте, чим зайнятися на карантині? Чому б не ознайомитися з літературою, яку обирає геній? Сайт Gatesnotes запропонував топ-5 книг, які порекомендував сам Білл Гейтс.


1. Едіт Єва Егер – “Вибір”. Роман з елементами автобіографії від автора, який в 16 років потрапив в Освенцим. Егер пощастило: їй вдалося вийти живою з “Табори Смерті”, після чого вона переїхала в США і почала психотерапевтом. Ця книга містить не тільки її історію, але і рекомендації, як впоратися з важкими життєвими ситуаціями.
2. Девід Мітчелл – “Хмарний атлас”. Гейтс стверджує, що дуже довго думав над цим романом після його прочитання. Це шість історій різних людей, які так чи інакше переплітаються між собою. Захоплююча книга, яка показує все найкраще і найгірше в людстві.

Білл Гейтс, Esquire


3. Боб Айгер – “Поїздка на все життя”. Глава Microsoft рекомендує цю книгу людям, які хочуть відкрити свою справу або вже займаються бізнесом. Айгер розповідає, як це, бути генеральним директором гігантської корпорації. На думку Гейтса, ця книга підійде і людям, не пов'язаним з бізнесом, адже вона розповідає про історію Дісней.
4. Джон Баррі – “Великий грип”. Історії властиво повторюватися. Щось подібне пандемії коронавіруса людство пережило в 1918 році. Незважаючи на те, що пройшло більше 100 років, люди досі стикаються з світовими, смертоносними пандеміями, хоч і не в таких масштабах. У цій книзі ви знайдете чимало аналогій.
5. Абхиджита Банерджі і Естер Дюфло – “Хороша економіка для важких часів”. Бестселер від лауреатів Нобелівської премії в галузі економічних наук. Тут ви почерпнете основні принципи економіки, і пізнаєте проблему соціальної нерівності.

Нагадаємо, що на Евересті з'явився 5G-сигнал. На вершині встановили вежу, яка поліпшить покриття мережі на найближче відстань від вершини.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.иа у мережі показали, що ігри, які будуть доступні безкоштовно для власників PlayStation 4 у цьому місяць. Ігор всього дві, але вони досить цікаві, судячи з відгуків критиків і самих гравців.

Також Знай.иа повідомляв, що компанія Sony запатентувала нові навушники, які чудово підійдуть спортсменам, особливо тим, хто носить шоломи. Завдяки унікальній конструкції, вся “начинка” знаходиться трохи нижче, так що контактувати з шоломом ніяк не буде.