Як відомо, карантин змусив українців кинуться в магазин і робити запаси – більшість почали закуповувати гречку, макарони, інші крупи і… туалетний папір. Колишня міністр освіти Уляна Супрун не поділяє такої "продуктової" паніки, хоча і порадила українцям найбільш корисні каші, і не тільки з гречки.

Пшоно і каша з нього – давно увійшли в сучасний раціон багатьох блогерів, вони називають його міллет. В такій каші міститься багато розчинних і нерозчинних рослинних волокон, але при цьому відсутні полісахариди, які викликають здуття. Також пшоно містить калій, натрій, магній, залізо, марганець, цинк і фосфор. До цієї каші добре йдуть гарбуз, гриби, а з додаванням яєць з неї можна зробити чудову запіканку.

Ілюстративне фото, Getty Images

Пшенична каша. На відміну від хліба подрібнена пшенична крупа містить в собі зародки насіння і епідермісу, а значить – клітковину і білок. Для приготування страв можна брати цілу пшеницю, так і крупу з неї. Пшенична каша стане відмінною заміною білого хліба. З цілого зерна можна готувати кутю, а проростки пшениці додавати в салати або випічку.

Булгур і кус-кус. Ці каші зручні з-за швидкого приготування і їх можна поєднувати з різними продуктами – з овочами, сухофруктами, грибами. Однак, майте на увазі, що це не цільні злаки. До того ж, варто бути готовим до того, що кус-кус, як і пропарений рис, швидко набуває специфічний запах навіть при герметичному зберіганні.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Ячмінна каша. Це хороший приклад цільно зернових каш. Ячмінь містить в собі вітаміни групи В. Хоч ячмінь дуже корисний, він може становити проблему для людей з синдромом роздратованого кишечника і тих, хто приймає ліки для зниження рівня глюкози.

Ілюстративне фото, Getty Images

З вівсянкою цікавіше – це цільно зернова, а значить корисна, вона містить клітковину, антиоксиданти, білки, вітаміни і мікроелементи.

Кукурудзяна крупа не дуже популярна і часто залишається на прилавках навіть у період карантину. І даремно. Адже вона належить до цільно зерновим і містить багато білка, крохмалю, зокрема резистентного і масла. Кукурудза також містить антиоксидант лютеїн, каротиноїди, вітамін Е, практично всі вітаміни групи В, калій і селен.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про найкрасивіших дружин українських депутатів.

Також портал "Знай.ua" писав, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.