Буряк – один з самих смачних і корисних овочів. З неї можна приготувати найрізноманітніші як гарячі, так і холодні страви, від яких ваші близькі прийдуть в захват.
Карпаччо з буряка і яблук
Інгредієнти:
- 3 відварених буряків
- 3 солодких яблука
- 75 г ядер волоських горіхів
- 1 лимона
- 1 їдальня ложка масла волоського горіха
- перець
Приготування:
Вичавити лимонний сік. Очистіть і наріжте буряк на дуже тонкі скибочки. Викладіть їх круглим каскадом на шість порційних тарілок. Вимийте і ретельно висушіть яблука. Розріжте їх на четвертинки і видалити насіння. Наріжте вздовж тонкими скибочками, збризніть лимонним соком. Поперчіть. Яблуко викладіть зверху на буряк, теж каскадом. Збризніть горіховим маслом. Волоські горіхи подрібніть і посипте карпаччо. Можна подавати до столу.
ТЦК роздають школярам документи на підпис: чи можуть діти відмовитись
Нові правила бронювання з 1 грудня: хто підпаде під мобілізацію ТЦК вже за тиждень
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу
Рисовий салат з буряком і тунцем
Цей салат чудово підійде для тих, хто старанно стежить за фігурою, оскільки він містить малу кількість калорій (196 на 1 порцію). Регулярне вживання його в їжу сприяє схудненню.
Склад:
- 150 г рису
- 1 відварена буряк
- 1 банка тунця у власному соку (160 г)
- 2 червоних цибулини
Для заправки:
- 3 столових ложки оливкової олії
- 1 столова ложка бальзамічного оцту
- сіль і перець
Приготування:
Відваріть рис і остудіть. Наріжте буряк-кубиками. Покришіть червоний лук. Злийте тунця і розімніть його виделкою. У мисці змішайте всі інгредієнти салату. Окремо змішайте всі інгредієнти для заправки. Полийте нею салат і добре перемішайте.
Зберігайте в холодильнику до подачі на стіл.
Салат з сиру, яєць і буряка
- Цибуля зелена (можна будь-яку зелень (у мене кріп)
- Часник — 2 зуб.
- Сир твердий — 200 г
- Яйце куряче (відварне) — 2 шт.
- Буряк (запечена або відварна) — 1 шт.
- Сіль
- Перець чорний
- Майонез
Буряк помити, обсушити, загорнути у фольгу і запекти в духовці при температурі 180-200 гр., приблизно 1 годину (якщо протикається буряк виделкою або зубочисткою - значить, готово). Можна, звичайно, і відварити, але запечена смачніше.
Сир і буряк натерти на крупній тертці, яйця порізати кубиками, додати видавлений часник, сіль, перець, заправити майонезом, перемішати, посипати зеленню.
Буряк по-корейськи
Інгредієнти
Буряк - 450 грам;
Часник - 1 зубчик;
Сіль - за смаком;
Цукор - 1 ч. л.;
Оцет яблучний - 2 ст. л;
Кунжут - 1 ч. л.
Заправка:
Масло рослинне - 3 ст. л;
Коріандр - 0.5 ч. л;
Перець червоний мелений - 0.25 ч. л;
Часник - 1 зубчик
Перець гострий - 0.5 шт;
Перець чорний мелений - 0.25 ч. л.
Пропоную більш м'який спосіб приготування буряка, який мені дуже сподобався. У цьому випадку буряк потрібно трохи відварити 10-15 хвилин достатньо. У мене був великий коренеплід, тому 15 хвилин, якщо ж буряк дрібна, то слід зменшити. Злити киплячу воду і відразу ж підставити каструлю під проточну холодну воду. Залишити буряк в крижаній воді на 10 хвилин.
Потім буряк очистити і нарізати дрібною соломкою. Додати цукор, сіль і оцет, зубчик часнику видавити, все перемішати і залишити.
У сковороді розігріти масло і швидко обсмажити часник , перець і коріандр протягом 5 секунд.
Відразу ж залити буряк гарячим, запашним маслом і знову добре перемішати. Масло з сковороди гарненько промакнуть буряком, ніби стираючи ганчіркою, це обов'язкова умова салату. Так завжди роблять корейці, щоб не пропало ні краплі. Скласти салат в контейнер і дати настоятися кілька годин. Перед подачею можна посипати салат кунжутом.
Салат з буряка і картоплі по-фінськи
- Буряк — 500 г
- Картопля — 250 г
- Часник — 2-3 зуб.
- Майонез (Беремо легкий. Це не моя дієт. примха, просто так треба за рецептом. Мабуть, несе цей момент якусь смакову навантаження) — 5-6 ст. л.
- Гірчиця — 2-3 ч. л.
- Цукрова пудра — 1 ч. л.
- Спеції (сіль і чорний перець) — за смаком
Відварити буряк і картопля. Головне, щоб буряків було в два рази більше, ніж картоплі. Буряк і картоплю натерти на крупній тертці, перемішати, додати часник. Зробити соус із майонезу, гірчиці і цукрової пудри.
Додати майонезно-гірчичну заправку в салат і перемішати і тільки після цього вже приправити за смаком сіллю і перцем.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, 6 рецептів драніков, від яких складно відірватися.
Як повідомляв Знай. ua, як швидко і економно приготувати гору цукерок.
Також Знай. ua писав, як приготувати Єгипетський торт так, щоб просили ще.