З-за збоїв у русі ядра Землі, планета почала обертатися повільніше, повідомляє Naked Science. І рух все сповільнюється з кожним днем. Відповідно, подовжується світловий день на планеті, а ніч, навпаки, стає коротше. На думку астрономів, це може означати, що в добі з'явиться 25-а година. Однак ніхто з нині живих ці зміни не застане, бо процес дуже повільний.

За даними вчених, Земля обертається все повільніше протягом останнього століття. Планета то трохи сповільнюється, то часом прискорюється (ненадовго), що не було помітно в повсякденному житті.

Однією з головних причин уповільнення Землі прийнято вважати Місяць. З-за сили тяжіння, Земля і Місяць притягуються один до одного, з-за чого вони стають трохи витягнутими. Взаємне тяжіння і місячні відливи сповільнюють обертання нашої планети. Крім того, з-за невеликого нахилу Місяця і Землі, наш супутник починає обертатися і віддалятися на більш широку орбіту.

Джерело фото - Hi-news.ru

Вчені дослідили два стародавніх шару породи, щоб зрозуміти, як супутники рухалися навколо Землі мільярди років тому. Виявляється, 1,4 мільярда років тому, день на Землі тривав трохи більше 18 годин, а Місяць була ближче на 43500 кілометрів.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Давайте начистоту: всім нам, втомленим від напруженого графіка, хотілося б мати 25-ї годину в добі. Це може статися, але нескоро: пощастить лише нашим дуже далеким нащадкам.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Також Знай.иа повідомляв, що у квітні біля Землі пролетить гігантський астероїд.

Крім того, Знай.иа писав, що глобальне потепління перетворить Європу в пустелю, торкнеться і України - прогноз на 80 років.

Нагадаємо, NASA показало кадри наслідків глобального потепління - світ залишиться без Антарктиди?