Екстрасенси постійно привертають увагу простих людей магічними обрядами і заклинаннями. Їх методи вже запозичили циркачі, ілюзіоністи і навіть менеджери по роботі з персоналом, адже за всіма цими чарами криються звичайні трюки.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Здатність говорити з духами померлих

Що ми знаємо: Медіум входить в транс і закликає душі з роду конкретної людини. Маг легко називає ім'я і навіть причину смерті.

Насправді: Щоб вийти на зв'язок з духами, екстрасенс починає зі статистичної ймовірності. Існують більш і менш популярні імена в кожному регіоні. Родичі з цими іменами знайдуться у кожного в роду.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Ясновидіння і телепатія

Що ми знаємо: Ясновидіння дозволяє побачити майбутнє, а з допомогою телепатії екстрасенси читають думки будь-якої людини.

Насправді: Вчені заперечують існування подібних здібностей. Замість цього екстрасенси вдаються до методу «гарячого читання». Записуючись на прийом до екстрасенса, людина відповідає на запитання менеджера. Далі працюють аналітики, досліджують соцмережі людини. Під час сеансу екстрасенс використовує цю інформацію, роблячи прогнози.

Парапсихологія

Що ми знаємо: Ворожачи на кавовій гущі і вдивляючись в карти Таро, екстрасенс називає знаки і бачення, з яких людина довідається свою долю і майбутнє.

Насправді: Це схоже на тест Роршаха. Кожен бачить у картинках-плямах те, що його найбільше турбує.

Шосте почуття

Що ми знаємо: Маг легко розповідає подробиці особистого життя людини, про які ніхто не знає. Здається, ніби екстрасенс бачить наскрізь будь-кого.

Насправді: На його боці логіка, інтуїція та спостережливість. Використовуючи стереотипи і психологічні портрети, екстрасенс пропонує свої здогадки. Будь-які збіги з реальністю людина сприйме як доказ паранормального.

Астрологічні передбачення

Що ми знаємо: За часом, місцем народження та розміщення планет відносно сузір'їв визначають характер і пророкують майбутнє людини.

Насправді: Інтерес людства до астрології розвивав і астрономію, але розміщення планет ніяк не визначає долю людини.

Зняття порчі, моделювання майбутнього

Що ми знаємо: Екстрасенси впливають на нашу долю, змінюючи енергетику.

Насправді: Досягти подібного ефекту можна двома способами. Перший - це шок-терапія і залякування. Другий спосіб відомий як проективна ідентифікація - ми знаходимо загадкові збіги і будуємо паралелі, максимально підлаштовуючи своє життя під слова ворожки.

Нагадаємо, що чекає на кожного знака Зодіаку на цьому тижні.

Як повідомляв портал Знай.uа, астрологи попередили про трьох найстрашніших днях червня.

Також портал Знай.uа писав, як позбавитися від негативу в будинку.