Серіал від HBO "Чорнобиль" за рейтингом IMDb вже обігнав навіть "Гру престолів". Однак, як виявилося, він не повністю знімався в Україні. І на те є досить проста причина. Про це розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко на своїй сторінці в Facebook.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Іленко зазначає, що в Україні відсутня повернення державою виробнику частини вироблених витрат на зйомки фільму.

"Про серіалі "Чорнобиль" і Україні. Основні зйомки цього серіалу (а також безліч інших серіалів і фільмів) не відбулися на території нашої країни з дуже простої причини - у нас досі немає cash rebates, тобто повернень державою виробнику частини вироблених витрат на зйомку фільму, які існують у більшості країн Європи і світу", - пояснив Іллєнко.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

За словами голови Держкіно, давно вже пропонується запустити таку систему в країні. Крім того, до 2017 за ініціативою Держкіно навіть прийняли відповідний закон.

"Проте цей чудовий закон не працює, адже необхідно також внести зміни в Бюджетний кодекс України. Сподіваюся, тепер народні депутати усвідомлюють, наскільки це важливо. Реєстраційний номер законопроекту - 3240, він вже підготовлений Бюджетним комітетом до 2-го читання, і його цілком може прийняти ще цього скликання парламенту", - написав голова Держкіно.

Разом з цим зростаюча популярність серіалу "Чернобыль" виробництва компанії HBO спровокував туристичний бум в Україні - попит на екскурсії в Зону відчуження ЧАЕС зріс на 30-40%.

Туристичні фірми вже встигли зорієнтуватися і пропонують спеціальні тури локаціями, присутніми в серіалі.

Нагадаємо, Чорнобиль показали з висоти пташиного польоту.

Як повідомляв Знай. ua, ким були перші ліквідатори Чорнобиля, стали героями мимоволі.

Також Знай. ua писав, що серіал "Чорнобиль" спровокував туристичний бум в Україні.