Деякі продукти, які вважаються небезпечними, насправді володіють рядом корисних властивостей, особливо, якщо вживати їх правильно. Повідомляє Clutch.

9 шкідливих продуктів, які насправді корисні для здоров'я:

Консервовані овочі

Є такі консервовані овочі, які майже так само корисні, як і свіжі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Вчені провели дослідження і виявили, що самі консервовані овочі все так само корисні, а основна проблема — це добавки і консерванти.

Шоколад

Шоколад містить речовини, які корисні для мозку, серця і покращують настрій. Однак корисними властивостями не володіють всі солодощі. Це відноситься тільки до натурального темного шоколаду — ось його можна їсти без докорів совісті.

Паста

В помірних кількостях паста дуже корисна. Вона забезпечує організм енергією. Помічено, що люди, які періодично їдять пасту, легко дотримуються здорової дієти, так як їм вистачає енергії і немає потреби у додаткових перекуси.

Вино

Один келих вина в день дуже корисний для здоров'я — покращує стан серцево-судинної системи і є профілактикою деяких видів раку. Норма для жінок — це один келих в день, а для чоловіків — два.

Смузі

Смузі з торгового центру шкідливі, оскільки так багато цукру. Але якщо пити смузі лише з йогуртом і фруктами, і більше нічого. Так ти отримаєш лише вітаміни та пробіотики. Головне, не використовуй банани і яблука, так як у них дуже багато цукру.

Кава

В помірних кількостях кава дуже корисна: є профілактикою хвороби Паркінсона, покращує роботу печінки і нирок, знижує ризик інфаркту. Безпечна норма для людини — це 3-5 чашок на день. Але все залежить від кількості кофеїну. Допустима добова норма — 400 мг. Головне не додавати до кави цукор, вершки і підсолоджувачі.

Червоне м'ясо

Це джерело білків і заліза. Головне, готувати пісні шматки з овочами.

Хліб

Хліб цільнозерновий борошна містить вуглеводи, клітковину, залози і вітаміни. Він дуже корисний у помірних кількостях.

Картопля

Картопля сама по собі корисна, тому що багата натрієм, вітаміном С і клітковиною. Особливо добре їсти картоплю в мундирі. Також можна приготувати варену або печену картоплю. Це буде смачно і корисно.

Нагадаємо, експерти назвали несподівану користь куркуми, але є й нюанси. Ця рослина використовується в якості спеції, барвника, медичного препарату. Вона володіє масою цілющих властивостей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вживання деяких продуктів допоможе зміцнити імунітет і як профілактика неприємного і небезпечного захворювання.

Також "Знай.uа" писав, рецепт натурального засобу для очищення судин. Склад цих ліків повністю натуральний, вони приносять величезну користь здоров'ю.