Традиційно весь тиждень Масляної прийнято їсти млинці. При цьому зовсім не обов'язково використовувати банальні рецепти, можна приготувати незвичайні страви, наприклад, кефірні або диєтичні млинці. Публікуємо оригінальні рецепти на Масляну 2019.

Масленица

Мабуть, кожна українська господиня хоч раз в житті пекла млинці. Але для того, щоб випекти тонкі, мереживні млинці, слід дотримуватися кількох простих правил. Розповідаємо як приготувати млинці, які оцінять вся сім'я:

  1. Перше правило: обов'язково просійте борошно. Особливо це важливо для млинців, які готують за допомогою дріжджів.
  2. Друга хитрість: перед смаженням пательню слід ретельно розігріти, а тільки після виливати тісто. Змастіть сковороду шматочком сала або ж можна додати рослинне масло прямо в тісто, тоді змастити сковорідку потрібно тільки перед початком смаження.
  3. Використовуйте виключно свіжі яйця, а перед додаванням в тісто обов'язково збийте їх.
  4. Найчастіше млинці не виходять через порушення порядку приготування. Уважно дотримуйтеся рецептури.
  5. Щоб млинці вийшли солодкими, дабавьте більше цукру. А якщо вирішите додавати соду, то обов'язково загасіть її лимонним соком.
  6. Перед приготуванням млинців, не забувайте добре розігріти пательню. Найкраще використовувати чавунну пательню.
  7. Змащувати пательню потрібно дуже акуратно: масла повинно бути мало, щоб млинці не вийшли занадто жирними.
  8. Рекомендується використовувати дерев'яну лопатку, яка, на відміну від металевої, не порве млинець.
  9. Щоб млинці вийшли смачними, замішують тісто на молоці. Але якщо вам потрібно зробити їх дуже тонкими, то замішуйте на воді.
  10. Щоб тісто вийшло еластичним, додайте в нього ложку рослинної олії.

Корисні і дієтичні млинці: інструкція покроково

Гарбузові млинці – це яскрава, красива, а головне корисна страва, яке порадує вашу сім'ю в холодні зимові дні, нагадавши про тепле літо. Млинці з гарбуза стануть символом прощання з холодною зимою. Рецепт приготування простий і, крім додавання гарбузового пюре, нічим не відрізняється від звичайних млинців.

Блины

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Що знадобиться:

  • М'якоть гарбуза - 200 грамів;
  • Вершкове масло - 30 грамів;
  • Цукор - 50 грамів;
  • Яйця - 3 шт.;
  • Розпушувач - 1 ч.л .;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Молоко - 300 мл;
  • Ваніль, кориця на смак.

Спосіб приготування:

  1. Перш за все, слід почистити гарбуз і порізати його на маленькі шматочки. Тушкуйте хвилин 10-15. Після відцідіть за допомогою друшляка.
  2. Зробіть з гарбуза пюре за допомогою блендера, додайте яйця, сіль, цукор. Потім збийте все.
  3. Додати просіяне з розпушувачем борошно, розтоплене вершкове масло і за бажанням ваніль або корицю.
  4. Суміш слід збити разом з молоком за допомогою блендера. Перемішайте і залиште на 25 хвилин.
  5. Випікайте млинці з кожного боку до рум'яного виду.
  6. Блюдо потрібно прикрасити сметаною або джемом.

Млинцеві рулети «Зебра»

Що знадобиться:

  • Какао-порошок - 2 ст.л .;
  • Цукор - 3 ст.л.;
  • Вершкове масло - 25 грамів.
  • Сіль на лезі ножа;
  • Молоко - 500 мл;
  • Чорний шоколад - 50 грамів;
  • Гаряча вода - 5-6 ст.л.;
  • Борошно - 250 грамів;
  • Яйця - 2 шт;

Як готувати:

  1. Перш за все, слід збити яйця, цукор і сіль. Потім додайте молоко, збийте. Після додайте борошно, перемішайте так, щоб не залишилося ніяких грудок. Покладіть в суміш масло.
  2. Розділіть тісто на дві рівні частини. В одну з них додайте розтоплений на водяній бані шоколад і какао, розведене в гарячій воді. Все ретельно перемішайте.
  3. Змастіть сковороду рослинною олією і почніть готувати млинці. Важливо – спочатку шоколадні, а після білі. Млинці складіть по двоє – білий на шоколадний, після заверніть в рулетик.
  4. Наріжте невеликими порціями. Прикрасьте цукровою пудрою, джемом або ж сметаною.

блины

Прості і смачні млинці

А ось класичний рецепт млинців, які ми так з любимо з самого дитинства, коли нам їх готували мами і бабусі.

Що знадобиться:

  • Рослинна олія - ​​2 ст.л .;
  • Дрібка солі;
  • Цукор - 1 ст.л .;
  • Яйця - 2 шт.;
  • Борошно - 200 грамів;
  • Розпушувач - 2 ч.л.
  • Молоко - 500 мл;

Блинчики

Як готувати:

  1. Яйця, сіль і цукор розмішайте за допомогою міксера. Додайте в суміш масло. Потім молоко, слідом розпушувач і борошно. Все перемішайте до однорідної суміші.
  2. Сковороду змажте маслом. Обсмажуйте млинці до золотистої скоринки з кожного боку. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12-14 млинців діаметром 18 см. Все дуже просто! Прикрасити млинці червоною ікрою або просто сметаною.

Кефірів млинці

Що знадобиться:

  • Яйця - 3 шт .;
  • Сіль - 1/2 ч.л .;
  • Кефір - 2 склянки;
  • Цукор - 1 ст.л .;
  • Вода - 1 склянка;
  • Борошно - 3 склянки;
  • Сода - 1/2 ч.л .;
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Збити до однорідної суміші за допомогою блендера яйця, сіль і цукор.
  2. Потім залити кефіром і покласти пів чайної ложки соди. Гасити соду оцтом не потрібно, вона прекрасно погаситься кислотою, яка міститься в кефірі.
  3. Просійте борошно. З'єднайте з яєчно-кефірної сумішшю. Борошно висипайте поступово, щоб не виникало грудок.
  4. У тісто додайте окріп. Це значно покращить якість тіста, підвищить клейкість, тісто стане більш однорідним, з нього легше пекти млинці. Додайте рослинне масло.
  5. Дайте тісту постояти хвилин 15-20.
  6. Готову страву прикрасьте сметаною або фруктами.

Млинці на дріжджах

Дуже важливо – температура сковороди. Ємність потрібно ретельно розігріти, а після злегка знизити вогонь. Якісний млинець повинен бути трохи рум'яним. І ні в якому разі на ньому не повинно бути коричневих відмітин.

Що потрібно:

  • Манка - 175 грамів;
  • Молоко - 500 мл .;
  • Дрібка солі;
  • Пшеничне борошно - 175 грамів;
  • Цукор - 1 ст.л .;
  • Сухі дріжджі - 7 грамів;
  • Яйця - 2 шт .;
  • Масло для смаження.

блины

Як готувати дріжджові млинці:

  1. У ємність покладіть цукор, дріжджі, налийте 70 мл води. Залиште суміш на 15 хвилин.
  2. Змішайте молоко і яйця. Повільно вводите дріжджі. Після додайте борошно і сіль. Додайте манку (можна замінити вівсяним борошном). Накрийте і залиште в теплому місці приблизно на годину.
  3. Потім знову розмішайте тісто і дайте постояти. На сильному вогні розігрійте сковороду, після зменшіть вогонь, налийте олію і починайте пекти млинці.
  4. Кожну сторону млинця слід випікати близько 50 секунд. Тісто має схопитися і поміняти колір на жовтуватий.
  5. Розігрійте духовку на мінімальній температурі, поставте туди стопку млинців. Там вони повинні знаходитися 1-2 години.

Кефірів оладки

Що знадобиться:

  • Яйця - 2 шт .;
  • Розпушувач - 1,5 ч.л.
  • Кефір - 350 мл;
  • Щіпка сіль;
  • Борошно - 200 грамів;
  • Цукор - 2 ст.л .;

Спосіб приготування:

  1. Перш за все, слід збити яйця, цукор і сіль в міксері.
  2. Після залити туди кефір, додати борошна і розпушувача. Слідкуйте, щоб не залишалося ніяких грудок.
  3. На сковороду акуратно викладіть тісто. Підсмажте з двох сторін до золотої скоринки.
  4. Готові оладки потрібно подавати з медом або сметаною.

оладьи

Кращі начинки для млинців

Існує величезна кількість рецептів начинок для млинців – від м'ясних, до фруктових. Ми підготували для вас рецепти найсмачніших.

М'ясна начинка

Це класичний варіант млинців. Для приготування знадобиться: м'ясо яловиче або свиняче, 2 невеликі цибулини, сіль, перець, олія для смаження.

Як готувати: зварити м'ясо, після дрібно порізати. Лук також порізати і обсмажити, перемішати з м'ясом, викласти на млинці.

З лососем

Знадобиться: 300 г філе лосося, 200 грамів печериць, 150 мл голландського соусу, кілька гілочок кропу, 30 грамів вершкового масла.

Як готувати: гриби помити і порізати, а після посмажте близько 5 хвилин. Рибу зварити, приблизно 6-7 хвилин. Кріп порізати і додати в соус. Всі інгредієнти викласти в середину млинця, зверху полити трохи соусу.

Помістіть блюдо на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.

Яблучна начинка

Знадобиться: 4 яблука, 50 грамів цукрової пудри, 50 грамів шоколаду, 20 мл води.

Як готувати: яблука дрібно порізати. Змішати пудру, яблука і воду, покласти в сотейник і довести до кипіння, а після проварити близько 5 хвилин на маленькому вогні. Додати шоколад. Загорніть вміст в млинчики, посипте пудрою і помістіть духовку на пару хвилин.